11 de desembre del 2013

Polèmica entre el govern municipal i la Fundació Ulldecona pel deute del consistori amb l'entitat



ULLDECONA (Montsià).- L'alcaldessa d'Ulldecona i presidenta de la Fundació Ulldecona, Núria Balagué, ha comparegut aquest dimecres amb tots els membres de l'equip de govern, per denunciar el tracte "injust i injustificat" rebut per part de la mateixa fundació. La polèmica s'ha destapat després que tot just ara fa una setmana es publiqués a través de les xarxes socials un comunicat per part de la Fundació Ulldecona, tot denunciant que l'Ajuntament no havia pagat cap factura de l'any 2013 del servei de neteja que presta l'entitat.

La presidenta de la Fundació ha lamentat que s'hagués publicat aquest comunicat sense informar als patrons de la mateixa. En aquest punt, Balagué ha qualificat de "traïció" la manera com s'ha actuat. L'alcaldessa d'Ulldecona ha reconegut que fins aquest dilluns, el deute de l'Ajuntament amb la Fundació era de 85.000 euros, però ha demanat que no es faci "demagògia" i que s'expliqui tot allò que ha fet l'Ajuntament per mantenir la Fundació. Més encara, tenint en compte que la Fundació ingressa dels ciutadans els serveis que presta, però no paga ni lloguer, ni llum, ni aigua, ni contribucions, ni la major part de la calefacció. Així mateix, es queden amb els ingressos de la Cuca o la Fira de Nadal, mentre facturen a l'Ajuntament les despeses generades, o utilitzen un vehicle del mateix consistori per oferir el servei de transport adaptat. Així les coses, Balagué ha insistit que és l'Ajuntament qui suporta el pes de la Fundació pagant gairebé 200.000 euros anuyals, per la qual cosa ha lamentat que hagi optat per aquest tracte "injust i injustificat" envers l'equip de govern.

Balagué també ha estat taxativa a l'hora d'afirmar que si la Fundació no ha cobrat abans ha estat en gran mesura perquè va presentar a l'Ajuntament factures sense IVA. Un punt que des de l'Ajuntament no van acceptar, tenint en compte que la Fundació té ànim de lucre. El consistori va demanar a la Fundació que modifiquessin les factures una i altra vegada, i que en tot cas, si consideraven que pels serveis que presten estan exempts de pagar IVA sol·licitessin un certificat a Hisenda, un certificat que avui per avui encara no s'ha lliurat a l'Ajuntament. Finalment, el 10 d'octubre la Fundació va decidir fer cas a l'Ajuntament i va presentar les factures modificades. Aquest dilluns, l'Ajuntament va fer un primer pagament de 28.239 euros, i manté la voluntat de fer tots els esforços per pagar el més ràpid possible.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta