27 de gener del 2014

Indignació dels usuaris afectats per un incendi al tren Barcelona-Tortosa, que presenten una queixa formal a Rodalies


TORTOSA (Baix Ebre).- Un grup d’usuaris ha volgut presentar aquest dilluns una queixa formal a l’estació de trens de Tortosa, com a afectats per les incidències que van haver de patir a bord de l’últim tren de Rodalies que diumenge al vespre cobria el trajecte entre Barcelona i Tortosa. Un petit incendi va declarar-se en el primer vagó del comboi que havia d’arribar a Tortosa a les 20.28 hores, i la situació va obligar que tots els viatgers haguessin de baixar a l’estació de l’Ametlla de Mar, molt espantats pel fum. Una de les usuàries afectades, Marta Tomàs, ha explicat que ja durant el trajecte entre Tarragona i Cambrils els vagons del mateix tren es van quedar sense llums durant cinc ocasions. Però tot seguit, després de passar Cambrils, van començar a notar una forta olor de fum. I just després de l’estació de l’Hospitalet de l’Infant, la gent del primer vagó va passar al segon perquè havien constatat que ja sortia molt de fum. Això va fer que tots els passatgers decidissin baixar del tren a l’estació de l’Ametlla de Mar. Però el que més va indignar els passatgers va ser que, en realitat, l’olor de fum ja es va notar a l’altura de Sant Vicenç de Calders.

A través de Twitter, Rodalies va explicar que el tren havia hagut d'aturar-se per una "incidència tècnica", però sense especificar-ne la causa. Finalment, els viatgers van poder reprendre la marxa en direcció a Tortosa a les 20.45 hores, i van arribar al seu destí a les 21.19 hores. Però durant molts minuts van estar a l’estació de l’Ametlla de Mar sense tenir cap tipus d’informació ni cap atenció. Per tot plegat, diversos afectats han decidit presentar una queixa formal a l’estació de Tortosa aquest dilluns al migdia. Però tampoc ho han pogut fer, a causa d’una incidència informàtica.

La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ja ha lamentat aquest succés a través d’un comunicat, i ha anunciat que li exposarà la situació al delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, durant una trobada previst per aquest dimecres.

Però aquesta no ha estat l'única incidència tècnica que han registrat els trens de la línia R16 aquest cap de setmana. El tren que dissabte a les 9.18 del matí sortia de l'estació de Tortosa també tenia un problema mecànic a les portes, que va obligar tots els viatgers a canviar d'unitat quan estaven a punt de sortir cap a Barcelona. De la mateixa manera, el comboi d'aquest diumenge anterior al tren que ha registrat l'incendi -el que surt de l'estació de França a les 16.18 hores-, ho va fer amb alguns minuts de demora, i els vagons van quedar-se sense llums entre les estacions de Passeig de Gràcia i Barcelona Sants. A més, també va acumular un retard important. Finalment, Laia R. també va explicar a Twitter que el tren entre Tortosa i Barcelona d'aquest diumenge al vespre també va quedar-se sense llum tres vegades entre la capital del Baix Ebre i el poble de Campredó. // GUSTAU MORENO

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta