13 de gener del 2014

La PDE avisa que en una hipotètica Catalunya independent també caldrà estar en contra dels tranvasaments



TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha tornat a reclamar la implicació dels ajuntaments i consells comarcals del territori en la mobilització social i jurídica en contra del nou pla hidrològic de la conca i per reclamar el cabal ecològic. De fet, a través d’una resolució aprovada en la dotzena assemblea, dissabte passat també va demanar el màxim suport del govern de la Generalitat, ja que la PDE vol que la defensa del tram final de l’Ebre siga “un tema de país”. En aquest sentit, un dels portaveus de la plataforma, Joan Antoni Panisello, ha insistit aquest dilluns que esperen que la denúncia que ha anunciat la PDE en contra del canal Segarra-Garrigues no puga enterbolir la bona relació que hi ha actualment amb el govern de Convergència i Unió.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Panisello també ha deixat clar que el procés sobiranista no hauria d’influir en la mobilització de la PDE, ja que l’aprovació del nou pla hidrològic per part del Consell de Ministres és imminent. De fet, el portaveu ha afirmat que la PDE serà molt curosa a l’hora de pronunciar-se, ja que té molts de dubtes sobre quina serà la gestió de l’aigua en una Catalunya independent. En qualsevol cas, ha afirmat que la gent de les Terres de l’Ebre ha de rebutjar els transvasaments, siga quin siga el futur polític de Catalunya.

En la mateixa entrevista, Panisello ha avançat que durant la propera primavera la PDE intentarà convocar una manifestació important. En aquest sentit, el portaveu ha insistit a reclamar el suport del govern català i dels mitjans de comunicació públics, per fer sentir millor la veu de les Terres de l’Ebre.

4 comentaris:

  1. ...no sera una hipotetica, es que SERA...! y el agua vendra de Francia...

    ResponElimina
  2. Ara sí que començo a tindre-ho clar ... O sigui, independència i transvasament del Roine ???

    ResponElimina
  3. Lo del Roine és tan pelegrí com el nostre conseller. No hi ha ni pressupost, ni diners per a tal animalada, només uns interessos constructors que miren per la seua butxaca. Ni amb independència ni sense parlar de transvasaments a Catalunya, ara per ara, és parlar de l'Ebre i el Segre. A més les construccions per fer-lo possible son el Xerta-Senia i el Segarra-Garrigues.
    Qui comprarà l'aigua salabrosa i plena de contaminants?
    Qui pagarà la seva despesa energètica?
    Ni la industria, ni l'agricultura ni el consum de boca.
    Toquem de peus en terra.

    ResponElimina
  4. Igual contracten a Sacyr ... o als del Palau ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta