27 de gener del 2014

Tortosa inicia les obres per evitar les inundacions per pluges al raval de Sant Llàtzer



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest dilluns les obres que han de permetre posar punt i final als problemes d'inundabilitat que es produeixen en episodis de fortes pluges al raval de Sant Llàtzer, a la confluència del carrer Barcelona i la plaça de la Unió. Aquest és un punt negre quan plou amb intensitat, que obliga a tallar el trànsit i genera problemes als baixos de la zona. Aigües de Tortosa executarà el projecte, en dues fases, que ha de resoldre de manera definitiva aquesta problemàtica.

Les obres, en aquesta primera fase, consisteixen en la construcció d’un embornal transversal al carrer Barcelona de 6,80 metres de llargada. El disseny d’aquest embornal ha de permetre l’evacuació més ràpida de gran part de l’aigua acumulada, ja que estarà connectat a dos tubs de diàmetre 315 mm amb les corresponents arquetes sifòniques per tal d’evitar olors als veïns de la zona. L’aigua acumulada dins dels dos sifons és renovarà de forma automàtica, ja que també s’instal·larà una escomesa d’aigua potable dotada amb electrovàlvula que permetrà aquesta renovació periòdica.

Els encarregats de presentar els detalls de l'obra han estat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, i el tinent d'alcalde de l'àrea d'Espai Públic, Domingo Tomàs, que han estat acompanyats pels tècnics d'Aigües de Tortosa i pel president de l'associació de veïns de Sant Llàtzer, Alejandro Gibello.

L'alcalde ha explicat que el nou col·lector multiplicarà per cinc la capacitat d'evacuació d'aigües pluvials. Aquests treballs tindran una durada aproximada de dues setmanes. Mentrestant, Aigües de Tortosa està enllestint el projecte que ha d'evitar l’acumulació de la resta d’aigua de pluja de l’interior de la Plaça de la Unió, i que ha de conduir a l’eliminació total dels problemes en tot l'àmbit. Aquestes obres consistiran en la instal·lació d’una anella d’embornals al voltant de la mateixa plaça, així com una nova canalització en paral·lel al pont de Tirant lo Blanc fins a l’avinguda Canigó. Segons l'Ajuntament, tota aquesta actuació és viable en la mesura que l'evacuació de les aigües pluvials s'emmarcarà també de les obres de construcció de la la nova escola de Sant Llàtzer i les d'urbanització del nou Pla parcial Temple Sud.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta