25 de febrer del 2014

El PSC de Tortosa anuncia el 5 d'abril com a data per a les primàries, amb Enric Roig com a únic precandidat confirmat


TORTOSA (Baix Ebre).- El PSC de Tortosa celebrarà eleccions primàries el dissabte 5 d’abril, per escollir el seu alcaldable a les eleccions municipals del 2015. Hi podran votar tots els afiliats de l’agrupació local del PSC de Tortosa, tant militants com simpatitzants. Serà el primer cop que un partit polític escull el seu alcaldable a Tortosa amb una convocatòria d’aquestes característiques. De moment, l'actual regidor del grup del PSC, Enric Roig, ha estat l'únic que ha confirmat la seua intenció d'optar a unes primàries que ja tenen data.

El període de presentació de candidatures es tancarà el proper 10 de març. Podrà  ser candidat o candidata a les primàries qualsevol persona que tinga l’aval del 20% dels militants de l’agrupació de Tortosa. Una persona només podrà avalar a un precandidat o precandidata. Les eleccions, que es realitzaran a la mateixa seu del PSC de Tortosa, seran a una sola volta.

Amb la posada en marxa del procés de primàries, des del PSC de Tortosa s'ha fet aquest dimarts una crida a la militància a participar activament en aquesta iniciativa, ja que "és una aposta clara per la transparència, la regeneració política i la democràcia interna". De fet, el lema de les primàries és “El canvi a Tortosa comença amb el teu vot”. D'altra banda, el PSC ha volgut destacar que per participar a les eleccions primàries municipals no cal fer cap aportació econòmica. 

El procés de primàries el coordinarà la Comissió Electoral del PSC, a través de la Secretaria d’Organització del PSC i de la federació del PSC de l’Ebre, que seran els màxims responsables del dispositiu electoral que ha de permetre el desenvolupament de les eleccions primàries, "promovent la màxima participació amb total garantia de neutralitat i transparència".

6 comentaris:

  1. Doncs no, No és la primera vegada que "un partit polític escull al seu alcaldable a Tortosa amb una convocatòria d'aquestes característiques".

    A no ser que això sigui una entrada copiar, pegar, facilitada pels responsables de premsa del PSC, l'autor de l'entrada hauria de cercar les hemeroteques. Seré bo. Cercar finals 2005.

    ResponElimina
  2. Hauries de donar més dades canalero, no ?

    ResponElimina
  3. Canalero, és la primera vegada que en unes primàries podran votar militants i també simpatitzants, no?

    ResponElimina
  4. http://www.324.cat/noticia/190083/altres/ENTREVISTA-Ricard-Fores-candidat-dERC-a-lalcaldia-de-Tortosa-Ens-presentem-per-donar-estabilitat-al-govern-municipal

    ResponElimina
  5. Militants i simpatitzants, no només militants!

    ResponElimina
  6. Bé, a mi em van dir que també havien votat simpatitzants. Potser no sigui veritat. El vot dels simpatitzants, val el mateix que el dels afiliats?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta