21 de febrer del 2014

Els musulmans de Tortosa i Roquetes estrenen la nova mesquita del polígon del Pla de l'Estació


TORTOSA (Baix Ebre).- La comunitat musulmana de Tortosa i Roquetes ha estrenat aquest divendres el nou centre de culte que han instal·lat en una nau del polígon del Pla de l'Estació, amb capacitat per a 400 persones. La nova mesquita s'ha omplert en la primera oració del divendres, dia obligatori de pregària per als fidels d'aquesta religió monoteista. Finalitzat l'ofici religiós, s'ha fet l'acte institucional d'inauguració, al qual han assistit representants de les administracions i d'altres confessions religioses. El representant de les comunitats islàmiques de Tortosa i Roquetes, Azeddine Lahlahi, ha recordat les dificultats que hi ha hagut fins avui per a la pràctica de la seua religió a la Mesquita Al Fath del nucli antic de Tortosa, ja que els problemes d'espai feien que molts musulmans haguessin de pregar al carrer.

Tolerància i convivència són les paraules que més han sovintejat en els parlaments que s'han fet aquesta tarda durant l'acte d'inauguració de la nova mesquita de les comunitats islàmiques de Tortosa i Roquetes. Entre els assistents, hi havia els dirigents de les dues comunitats islàmiques, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell, la regidora i diputada Meritxell Roigé, el senador Joan Sabaté, regidors de les corporacions municipals dels dos municipis, el Vicari General del Bisbat de Tortosa, José Luís Arín, el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Mohamed El Ghadouni, i representants del Consell Evangèlic de Catalunya, entre d'altres membres de la societat civil.

El representant de les comunitats islàmiques de Tortosa i Roquetes, Azeddine Lahlahi, ha recordat les dificultats que hi ha hagut fins avui per a la pràctica de la seva religió a la mesquita del nuci antic de Tortosa, front a l'amplitud del nou centre de culte, on hi caben 400 persones. L'adquisió del local s'ha finançat amb les aportacions dels fidels. Lahlahi, que ha volgut agrair el suport de l'Ajuntament de Tortosa en tot el procés, ha dit que l'objectiu de les comunitats és garantir la pràctica de la seua religió i treballar per la pau i la convivència.

El director general d'Afers Religiosos del Govern de Catalunya, Enric Vendrell, no ha estalviat felicitacions a totes les parts per la seua capacitat de trobar una solució, que no era fàcil, però que ha agradat a tothom. "Avui, més que de tolerància, toca parlar de convivència", ha afegit Vendrell.

Per la seua banda, Bel ha tingut paraules d'agraïment a tots els interlocutors de la comunitat islàmica amb qui s'ha treballat des de l'Ajuntament durant els últims sis anys i mig, en la recerca d'una solució. "Aquest ha estat un procés excessivament llarg. Deixem enrera una etapa i n'obrim una altra d'esperançadora". Bel ha recordat les condicions precàries en què havien de practicar la seua religió els fidels musulmans a la mesquita de la plaça Montserrat, sovint havent-ho de fer al carrer. L'alcalde ha volgut reconèixer expressament la labor de mediació de Mohamed Ait Abou, de l'entitat ACISI, que ha treballat d'enllaç entre la comunitat, els veïns i l'Ajuntament, i ha dit que la presència de representants d'altres confessions religioses en aquest acte és un "senyal de normalitat". L'alcalde de Roquetes també s'ha afegit a les felicitacions per com s'ha gestat tot el trasllat i ha reconegut el treball de totes les parts implicades.

Imatges Ajuntament de Tortosa

8 comentaris:

  1. ...desgraciadamente "unos" ya les han hecho pintadas insultantes y les han dejado unas orejas de cerdo... espero que los señores mahometanos no caigan en ningun acto de venganza hacia los que no participamos de sus cultos, y espero que las fuerzas de policia hallen a estos "descelebrados" tan graciosos...

    ResponElimina
  2. Si si, "las fuerzas de policía" no tenen altra faena. Recordo lo moro aquell que va pintar lo pont roig anava presumint per les xarxes socials que alló era art. Pos ara ja tenen una merda més que pintar!

    ResponElimina
  3. ...esto es un tema muy delicado, se insulta a cierto grupo de personas, no sabemos si todos son seres humanos normales como nosotros los occidentales (en teoria lo tienen que ser), y una agresion religiosa de esas caracteristicas y a esa religion precisamente nos puede acarrear algun mal de cabeza por parte de alguien poco tolerante de esa religion..., no hace falta mas que mirar las noticias cada dia...

    ResponElimina
  4. I tu, ignorant, penses que té el mateix sentit i la mateixa transcendència una pintada al pont roig per part de qui sigui ( musulmà, cristià, jueu, negre, blanc....) que una pintada contra una religió a un centre de culte d'esta religió .
    La mateixa innocència que van amprar els que van trencar unes plaques commemoratives a un espai de la batalla de l'Ebre a Pandols l'altre dia, i avui -o ahir- al Coll del Moro a Gandesa, és la que tenia el ( o els ) que han fet la pintada i han tirat la bossa de carn de porc
    " Un poquito de por favor " ignorant ! . I a veure si comencem a discernir una mica.......
    Dic això perquè crec recordar que la pintada del pont no tenia cap connotació especial, més enllà d'una bretolada intolerable.

    ResponElimina
  5. A tots los esdeveniments hi ha visions divertides, respectuosament clar. Lo cas és que veure als "pròcers tortosins", tan catòlics ells, drets com estaquirots de cara a la Meca, te humor negre. Més encara després de la noticia recent de que ha sigut imputat un regidor de la ciutat per haver-lo profanat amb bacó i una pintada de caire racista fa imaginar un film que bé podria fer-se amb escenes a lo Alex de la Iglesia.
    Disculpen la meva irreverent imaginació.
    Següent pas una sinagoga, portem un rabí i de pas que vagi a Capçanes de tant en tant a beneir lo vi Kosher.
    Tot per la "ciutat de les tres cultures"?
    Fem-ho Bel!!!........ lo film,clar.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Jo no vos entenc, defenseu les sectes (esta vegada la islamica), i después vos les doneu de lliberals i defenssors dels drets de les dones. Quan tots sabeu, o tindrieu que saber, que són coses totalment incompatibles en los drets a les persones.
    Temps al temps. Avui hem plantat les llavos, un dia recollirem los fruïts.

    ResponElimina
  8. ...los "pròcers", tienen la obligacion de ir, si son invitados, como seguro que si las autoridades eclesiasticas de la catedral, invitan a los mandos islamicos, estos tambien seran al acto de la catedral, esto se hace en el mundo occidental y no pasa ningun problema..., sobre lo de las pintadas franquistas a los lugares enseña de la pasada guerra del 39, no creo que este relacionado con el caso mezquita...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta