18 de febrer del 2014

Els regants de la Dreta de l'Ebre aprofitaran el nou PHN del 2015 per reclamar les obres que necessita el Delta



AMPOSTA (Montsià).- El nou Plan Hidrológico Nacional (PHN) arribarà el 2015. Així ho ha assegurat aquest dimarts el president de la Comunitat de Regants de la Dreta. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Manel Masià ha afirmat que les obres pendents al Delta, com la modernització dels regadius o les mesures per lluitar contra la regressió i la salinització, haurien de quedar incloses dintre d’aquest nou PHN, que el govern de l’Estat presentarà un cop que s’haja aprovat definitivament el pla hidrològic de la conca de l’Ebre.

En la mateixa entrevista, Masià ha confirmat que la Comunitat de Regants de la Dreta està d’acord amb el cabal mínim aprovat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). Segons el president dels regants, el tram final de l’Ebre ha estat 20 anys amb un cabal ecològic de 100 metres cúbics per segon, i la nova proposta pràcticament és la mateixa. A més, Masià ha afirmat que la resta de regants i usuaris de la conca de l’Ebre, i especialment els de Catalunya, estan d’acord amb la proposta de cabal mediambiental que vol aprovar el govern de l’Estat.

D’altra banda, Masià ha lamentat que les diverses administracions no hagin fet les obres pendents al Delta, com les actuacions pendents del pla de compensacions del minitransvasament a Tarragona. Així, ha afirmat que confien en què ara la CHE, amb els canvis de gestió del cànon, sí que les tirarà endavant. Això sí, el president dels regants ha conclòs que les actuacions no poden ser sempre a canvi d’aigua. De fet, ha afirmat que no creu que els transvasaments del futur es plantegin a través dels bancs d’aigua, tal i com advertia fa uns dies la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Segons Masià, tot plegat ha estat una “falsa alarma” provocada per un conseller de Múrcia.

El president dels regants de la Dreta ha afegit que el més important pels pagesos és garantir la concessió, i que no comparteixen el vot contrari de la Generalitat al nou pla de conca. De fet, Masià ha afirmat que no han tingut cap conversa sobre el tema amb el govern català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta