24 de febrer del 2014

La CHE compromet 10 hectòmetres cubics de l'Ebre i 22,5 milions en obres per a la província de Castelló


MORELLA (ELS PORTS).- Neguit a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per l'arribada d'aigua de la conca a la comarca dels Ports. I és que el nou Pla de Conca de l'Ebre, d'aprovació "imminent" pel Consell de Ministres, contemplarà la reserva de 10 hectòmetres cúbics anuals d'aigua del riu Ebre per a la província de Castelló i un pla d'inversions de 22,5 milions d'euros per materialitzar aquesta aportació. Aquest ha estat el resultat d'una reunió que va tenir lloc el 21 de febrer a Saragossa, entre el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, el president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, Xavier de Pedro, i el director tècnic de l'organisme, Raimundo Lafuente.

Segons la Diputació de Castelló, "l'anunci històric de l'arribada d'aigua del riu Ebre a la província es produeix després del reconeixement del Consell Nacional de l'Aigua del dret que té la província a rebre-la, en pertànyer la zona dels Ports a la conca de l'Ebre i ser aportadora a través d'afluents i partint del riu Bergantes. Amb això, el pla de demarcació de conca de l'Ebre reserva 10 hectòmetres cúbics a l'any per a la comarca castellonenca i recull en el capítol d'inversions 22,5 milions d'euros.

"Sempre hem defensat que aquesta qüestió no era un tema de solidaritat entre territoris, sinó de justícia. No tenia sentit que hi hagi pobles amb problemes d'abastiment hídric quan pertanyen a una conca amb un excedent de 600 hectòmetres cúbics. Només ens quedava reivindicar el que era el nostre i, a força d'esforç i constància, ho hem aconseguit ", ha assenyalat el president de la Diputació de Castelló.

De fet, aquesta demanda es deu al fet que la comarca dels Ports pateix al llarg dels últims anys greus dificultats de proveïment d'aigua potable, sobretot en èpoques estivals, com a conseqüència de perllongades sequeres. A més, aquests problemes s'han vist agreujats per les pròpies característiques hidrològiques de les deus i pous que disposaven per al seu proveïment. Així, el president de la Diputació de Castelló i el president de la CHE han obert un temps de treball, en què tècnics de la institució provincial i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre treballaran en l'estudi i elaboració de projecte es que resolguin i garanteixin l'abastament d'aigua a la comarca dels Ports.

Per la seua banda, el president de la CHE s'ha compromès amb el president de la Diputació a visitar la zona que es beneficiarà per aquest acord i definir l'àmbit d'actuació de les inversions abans de l'estiu de 2014. El president Moliner ha manifestat que se sent satisfet, ja que "portar l'aigua és portar la millor eina per al futur d'un territori".

Imatge Diputació de Castelló

1 comentari:

  1. ...ya hace tiempo, cuando el Cañete estuvo en L´Atmella, me cachondee, no de la plataforma, sino de las autoridades de Madrid, los valencianos quieren que el Ebro desemboque en Almeria y si lo que se dice por... Dios... no lo remedia..., la pasaremos canuta a menos que venga agua de Francia... en la region valenciana tienen casi todas las conducciones de agua dulce derruidas, y este agua se pierde, pero si lo reparan ellos (los valencianos) se tendran que gastar las pelas de ellos, y asi estas obras lo pagara el gobierno de Madrid, o sea con dineros que nosotros pagamos, o sease cornudos y encima a pagarles...¡Ancha es Castilla!...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta