3 de febrer del 2014

Tortosa acorda amb Ensenyament la creació d'una extensió de l'institut Cristòfol Despuig a la nova escola de Sant Llàtzer


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa i el Departament d'Ensenyament han anunciat aquest dilluns l'acord per implantar una extensió de l'institut Cristòfol Despuig a la nova escola de Sant Llàtzer, l'edifici de la qual estarà a punt per al curs que ve. L'alcalde de Tortosa i el director dels serveis territorials d'Ensenyament han comparegut al costat dels directors dels dos centres, Josep Ramon Subirats i Cinta Sales, per donar a conèixer els detalls de la solució adoptada per donar resposta al previsible increment de la matrícula en l'ensenyament secundari en els propers anys. Així, s'ha acordat aprofitar els espais lliures que es generaran en el nou edifici de l'escola, dissenyada per acollir dues línies, tot i que en aquests primersanys només n'hi haurà una. Per tant, al nou edifici de l'escola Sant Llàtzer, a més dels propis alumnes, també seran ubicats els alumnes de primer i segon d'ESO de l'institut Cristòfol Despuig.


Durant la comparixença, l'alcalde Ferran Bel ha remarcat que es tracta d'una mesura de caràcter temporal, que no suposa cap canvi en la planificació futura de l'ensenyament secundari a Tortosa. De fet, tant l'Ajuntament com Ensenyament mantenen vigent la voluntat de construir l'edifici de l'institut Cristòfol Despuig al pla plarcial Temple Sud, ja que en els darrers cursos ve ocupant de manera provisional les dependències de l'antiga escola Betània, que també s'han quedat menudes. Així, el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Antoni Martí, també ha explicat que s'aconsegueix racionalitzar l'espai del nou edifici de l'escola, dissenyat per dos línies, i també permet millorar la qualitat de treball i els espais de l'institut Cristòfol Despuig. Martí ha afegit que, a partir del curs vinent, s'incorporaran al nou edifici de Sant Llàtzer quatre línies de primer d'ESO -es passa de tres a quatre- i les tres línies de segon d'ESO. Mentrestant, els grups de tercer i quart d'ESO i els de Batxillerat es mantindran a l'antic Betània.

Martí ha deixat clar que el que es fa ara és crear una extensió del Cristòfol Despuig a la nova escola de Sant Llàtzer, com es va fer en el seu moment fa més de vint anys amb l'institut Joaquim Bau i l'escola del Temple. "La direcció de l'institut continuarà sent la mateixa, l'únic que s'incorporarà és un nou membre de l'equip directiu a l'escola", ha anunciat el director del Cristòfol Despuig, Josep Ramon Subirats. A més a més, ha assegurat que la mesura és un "repte" pel centre, però que es fa en uns cursos on l'edat dels alumnes és la "idònia" perquè tinguin continuïtat en el marc d'una escola. Per la seua banda, la directora de l'escola de Sant Llàtzer, Cinta Sales, ha afirmat que estan "enormement contents" per poder estrenar el nou edifici el proper curs, amb l'"oportunitat" de col·laborar més directament amb l'institut Cristòfol Despuig pel fet de compartir instal·lacions.

Per la seva part, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reiterat que això no suposa cap canvi en l'aposta per fer el nou institut definitiu al barri del Temple. "El solar ja el tenim i ens mantindrem ferm en reivindicar-lo, però som conscients que l'actual situació financera de la Generalitat és la que és, i que no podrem tenir-ho en el curt termini. Sense aquesta solució el Cristòfol Despuig no podria créixer", ha manifestat l'alcalde.

Les obres de la nova escola Sant Llàtzer mantenen el calendari previst per estar enllestides a mitjans d'agost, amb l'objectiu que el nou curs escolar es pugui iniciar a les noves instal·lacions.

1 comentari:

  1. Els alumnes de 2n Batxillerat Humanístic/Econòmic esperem que el nou institut sigui construït més ràpid que les piscines (també promeses per Fem-ho Bé, Ferran Bel), i les escales de la Catedral. Esperem que el Sr. Bel no es retardi amb les seves promeses i baixar ràpidament tot l'institut al barri del Temple. Volem un institut públic digne i de qualitat. Animem a tota la Generalitat a que treballe en aquest projecte i deixi enrere les retallades i les polítiques de privatització.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta