10 de març del 2014

Amposta obre un expedient sancionador a l'empresa Hife per incompliment de servei a la zona de Tosses


AMPOSTA (Montsià).- L'Ajuntament d'Amposta ha anunciat aquest dilluns que hobert un expedient a l'empresa Hife, concessionària del servei de bus urbà, per haver deixat de prestar fins a divuit trajectes de la línia 2, corresponent al servei nocturn de dissabte que uneix el nucli urbà amb la zona lúdica de Tosses. El consistori va tenir coneixement dels fets després de la queixa d'un usuari a la policia local per la manca del servei la setmana passada. Un cop contrastat aquest extrem amb Hife, ha obert el procediment, que pot acabar desembocant en una sanció mínima de 600 euros. L'Ajuntament, a més, reclamarà a la concessionària danys i perjudicis, així com el retorn dels 3.900 euros que va pagar per aquests trajectes.

En total, els dies de servei pagats i que es van deixar de prestar van ser quinze durant el passat 2013, i tres durant enguany. Les posteriors indagacions municipals han permès certificar que aquestes dates coincideixen amb les de tancament de la discoteca Metro, el principal local en marxa a la zona. "Però tenien l'obligació de prestar el servei per als altres locals de la zona lúdica", ha assegurat l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré.

La línia 2 va ser ideada per cobrir el transport entre el centre de la ciutat i la zona lúdica de Tosses entre la mitjanit i les set de la matinada dels dissabtes, facilitant el trasllat dels joves en transport públic. Assabentat d'aquesta situació, el consistori va demanar explicacions a l'empresa Hife, que hauria justificat aquesta situació com un "problema d'organització interna". Segons ha precisat l'alcalde, aquests deficiències en el servei no s'han detectat a la línia principal que cobreix el bus urbà d'Amposta, la línia 1.

L'alcalde ha ordenat ara a la policia local que instrueixi l'expedient informatiu que ha de desembocar en un procediment sancionador, amb una multa màxima prevista de 600 euros. D'acord amb les bases de l'adjudicació del servei, l'empresa hauria comès una "falta greu". L'instructor haurà de precisar si la sanció s'aplica pel global dels incompliments o per cadascun dels quinze dies. El consistori pretén també recuperar els 3.900 euros pagats per aquests dies de servei no prestat, a banda dels interessos corresponents, a més de reclamar danys i perjudicis a l'empresa.

Via ACN
Vídeo Canal 21 Ebre
Imatge Ajuntament d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta