14 de març del 2014

El V Fòrum Turisme de la Ràpita donarà protagonisme a l'etnogastronomia



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L'etnogastronomia serà el concepte estrella en el V Fòrum Turisme de Sant Carles de la Ràpita, que se celebrarà el proper dilluns, 24 de març, al Pavelló de Vidre del municipi. Així, sota el títol 'Etno-gastro-nomia, salut i consciència dispensada pels costums, l'art i l'entorn natural d'un poble' s'ha preparat un programa al voltant del fòrum com un 'menú en sí', amb uns entrants teòrics, uns primers plats amb degustació especial, showcooking i un dinar als restaurants rapitencs.

El regidor de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, Lluís Granero, ha explicat que la cinquena edició del Fòrum tractarà el nou concepte de viatger, que vol conèixer l'entorn natural, les seues persones i costums. Així, es donarà a conèixer l'etnogastronomia com un convit a viure la història, el producte de proximitat i la celebració del menjar. Alguns dels ponents que formaran part del V Fòrum Turisme seran Alessandro Rancati, dissenyador i assessor creatiu, que parlarà de la metodologia 'reset'. Un altre dels ponents convidats serà David Mora, que posarà en relació el turisme i la salut a través del mercat rendible. A la vegada, es podran tastar productes agroalimentaris del territori per part del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita. També hi tindrà lloc el 'show-cooking' de la mà del xef Isma Prados i l'assessor en gastronomia Pep Palau.

Per finalitzar el Fòrum, els assistents es podran dirigir als restaurants participants del Fòrum per convertir-se en els nous comensals de l'etnogastronomia rapitenca. Durant la presentació del V Fòrum Turisme també s'ha fet la presentació de les segones Jornades Gastronòmiques de l'Escamarlà, que se celebraran del 29 de març al 12 d'abril. Per iniciar aquestes jornades, tindrà lloc un vermut de l'escamarlà el 29 de març a les 11 hores. El preu dels menús a les Jornades de l'Escamarlà oscil·larà entre els 32 euros i els 38 euros.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta