11 de març del 2014

Enric Roig (PSC) sosté que no és 'gens descartable' que les esquerres vagin juntes a Tortosa el 2015



TORTOSA (Baix Ebre).- El regidor Enric Roig, l’únic precandidat que finalment s’ha presentat a les primàries del PSC a Tortosa, ha avançat aquest dimarts que la justícia social, la promoció econòmica per a crear llocs de treball, i un model de ciutat basat en la participació ciutadana, seran els eixos del seu programa electoral per assolir l'alcaldia el 2015. Durant la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, Roig ha afirmat que per ell representa "un repte" presentar-se com alcaldable del PSC a Tortosa, ja que en les municipals del 2011 van passar de set a tres regidors. El regidor socialista ha afegit, per tant, que el principal repte és recuperar els regidors perduts, a partir d’un tipus d’oposició que ha titllat de “constructiva”. A més, no ha descartat una coalició d’esquerres per trencar l’hegemonia electoral de CiU a Tortosa, com la Iniciativa d’Esquerres que ja ho va fer l’any 1999. "No és gens descartable, sinó al contrari", ha afirmat Roig en referència a una possible unió dels partits d'esquerres a Tortosa.

Siga com siga, quant a la llista del PSC per a les municipals del 2015, Roig ha apostat per renovar la candidatura amb gent jove i també amb persones amb experiència. Roig ha deixat també espai per als independents, però ha fet una crida als militants del PSC perquè s’impliquen en la vida política de Tortosa. Segons ha dit, el seu objectiu és que la futura candidatura del PSC siga un reflex del teixit econòmic, associatiu i dels barris de la ciutat.

18 comentaris:

  1. Tu t'ho creus aixo que dius?
    Que t'ha dit el trànsfuga que et va precedir?
    Que et recolza o al contrari?
    No se si cap resposta et farà feliç?
    Això de "les esquerres", per qui ho deies?
    Creus que és una bona frase per començar?
    Ets prou valent per respondre a la ciutadania de peu pla?
    Mira que no faig d'Evole. Amb poc ja em val.

    ResponElimina
  2. Benvolgut "i" bona tarda,
    Jo no tinc cap problema en respondre't. Si vols quedem i en parlem, tu m'expliques el que penses i jo t'explico el que jo vull per a Tortosa.

    ResponElimina
  3. Home, Enric, gràcies per respondre'm, no sol ser usual amb els grans prebosts, al menys així actuen, i han actuat, gairebé tots els que t'envolten, siguin del partit que siguin.
    Em vols dir que només em vols respondre en privat, home jo soc partidari de que ho facis en públic, ja que potser, fins i tot, podries aclarir qüestions que avui son encara sobre la taula, t'obro la campanya electoral. Que em puguis convèncer a mi, seria anecdòtic, però veig que tens bona voluntat ja que t'arrisques a escoltar-me, i tinc força coses que comptar. Coses que parlen de prou temps enrere com perquè et situes una mica millor on ets.
    Llavors, quan vulguis, igual et convenço de quelcom ... encara que els "cocomentaristes" t'ho desaconsellen.
    Però siguem clars, ja que el caminar es demostra caminant, respon-me quelcom. I per no ser tan polític et preguntaria per temes ambientals o qualsevol altre no tant "encona-partits".
    T'agradaria revertir les privatitzacions fetes a la ciutat? Com ho faries?

    ResponElimina
  4. Bon dia Enric,
    Igual que "i", jo també estic interessat en aquelles idees o programes que puguis presentar com a candidat a l'alcaldia. De tota manera si que m'agradaria que puguessis respondre a diverses qüestions que com a veí de Tortosa me preocupen i molt. com a hipotètic alcalde d'una ciutat endeutada fins a les celles, com penses prioritzar i donar pes a les polítiques socials i a les polítiques actives d'ocupació? Una altra qüestió, seria preguntar-te per si creus que el fet que Ferran Bel apostés per tu no és un inconvenient de cara a guanyar-te el recolzament dels votants socialistes?. Per últim i per deixar-ho aquí de moment, no creus que CiU emprarà com argument destructiu el teu pas per l'IDECE per acusar-te de mal gestor en uns momentas que es necessiten bons polítics i gestors del diner públic a la vegada?

    Ànims Enric que aquesta campanya serà llarga i de gran desgast.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Les polítiques actives d'ocupació són polítiques socials? Si o No. Perquè sembla que les diferencies, Enric.

    Fa temps que no em crec el programa de cap polític. Polítiques socials, crear ocupació, fomentar la participació ciutadana, bla, bla, bla. Paraules programàtiques buides. Quina és la concreció d'aquest programa? Quines actuacions concretes portaràs a terme per apropar-te a aquests objectius? Et desviaràs de les teves promeses com ho han fet tots els alcaldes de Tortosa? Com afectaria el fet de ser alcalde al teu ego? Tens algun mentor a Tortosa del PSC que hagi estat alcalde de Tortosa? Es pot estimar Catalunya i votar en contra del dret a decidir? És Tortosa més espanyola que catalana? Que faràs amb el monument del riu? Són possibles unes festes majors de la Cinta més participades pel teixit social de la ciutat? Coneixes les restriccions a l'activitat i determinats tipus de despesa imposades als ens locals per l'Estat espanyol? Faràs compatible el ser alcalde, amb el fet de ser diputat o senador? Quin serà el sou que et fixaràs com alcalde? Qué significa ser d'esquerres a l'any 2014?

    Bé moltes preguntes que necessiten respostes concretes, no paraules programàtiques buides i com ha dit un comentarista, ja que has entrat al trap de les xarxes socials, necessiten respostes públiques, no cafès particulars. El debat públic, a l'Agora.

    ResponElimina
  7. Sempre he defensat l'anonimat a les xarxes, i que sempre que no es faci servir per l'insult, no hi tinc massa problemes. Ara, cal reconèixer que debatre amb algú que no saps qui és i, per tant, no saps fins quin punt els interessos que pot amagar, ni a qui pot servir, és una mica complicat a més d'arriscat. Personalment, a mi, se'm quedaria cara de badoc contestar de manera honesta a algú que em preguntes quan crec que hauria de cobrar i qui t'ho pregunta a lo millor és un càrrec públic que no ens diu el que cobra ell. Que, de trolls, n'hi ha de declarats i menys evidents. I dic lo del sou a tall d'exemple, ja que potser precisament este, és un tema que si s'hauria d'explicitar independentment de qui o com es pregunti. Ara, canalero, si el que pregunta, ja d'entrada, exclou dels que estimen Catalunya a centenars i centenars de milers de persones ( no és el meu cas ) que no estan d'acord amb l'anomenat dret a decidir, pos que vols que et digui....jo, et dono poca legitimitat per preguntar massa.
    Per altra part, si ets qui sospito que ets ( l'anonimat comporta especular ) , vols dir que és molt ètic preguntar per segons què ?

    ResponElimina
  8. Me penso que per aquí cada dia hi ha més membres de la telaranya de CiU... se vos veuen les plumes de la dreta...

    ResponElimina
  9. Benvolgut “i” benvolguda “i”,

    En aquest moment estic més interessat en escoltar el que m’han de dir els ciutadans i ciutadanes que en parlar. Ja saps que sovint els polítics parlen massa i passa allò de la dita castellana de “por la boca muere el pez”.

    No pretenc convèncer a ningú, si no que, lo que vull és que la gent es convenci per ella sola de quina és la millor opció per a Tortosa.

    A què et refereixes amb lo de les privatitzacions?

    Si et refereixes a l’Empresa Municipal de Serveis Públics, la empresa d’Aigües de Tortosa, que Ferran Bel va malvendre per a tapar el forat econòmic de l’Ajuntament, sí que m’agradaria revertir-la, perquè crec fermament en “allò públic”.

    No obstant hem de ser realistes, i en aquest moment la meua preocupació és crear ocupació a Tortosa, i crec que aquesta ha de ser la nostra prioritat abans que res; i si la situació millora llavors ja podríem parlar de com revertir el desastre convergent.

    Crec però que és un tema prou important com per a parlar-ho en poques línies i per això et convido a entrar al blog http://enricroig2015.blogspot.com.es/ on aniré responent a aquestes i altres qüestions que vulguis formular.

    Resto de nou a la teua disposició per parlar de qualsevol cosa que vulguis i creguis oportú. Moltes gràcies i bona tarda!

    ResponElimina
  10. Benvolgut “seneijder” benvolguda “seneijder”,

    Començaré per respondre a la teua darrera qüestió. No dubto que CiU ho emprarà i ens atacarà amb qualsevol mentida o falsedat per tal d’amagar la seua mala gestió.

    Jo a l’IDECE vaig dimitir com a director, i en cap moment se’m va imputar o denunciar per cap mena d’acció delictiva. Jo considero que les errades s’han d’assumir i es paguen; jo em vaig equivocar, i ho vaig assumir.

    Crec que en tots els àmbits de les nostres vides un ha de ser conseqüent amb allò que un creu i jo, torno a dir, em vaig equivocar, ho vaig reconèixer i per això vaig dimitir.

    Per la resta de temes et convido a entrar al blog http://enricroig2015.blogspot.com.es/ on he creat un apartat de “Enric respon a la ciutadania” per anar responent a totes les qüestions que se’m plantegen.

    En qualsevol cas resto a la teua disposició per aclarir, tan en públic com en privat, si vols, qualsevol dubte del meu programa. Moltes gràcies i bona tarda!

    ResponElimina
  11. Benvolgut “el canalero”,

    Jo estic convençut que el treball és un DRET, i sí, és la meua aposta per a que Tortosa creixi.

    Les polítiques socials són la meua aposta per a que Tortosa creixi de forma igualitària i justa, i per tant considero que són molt diferents.

    Si voleu us convido a que mireu la nostra proposta concreta del Pacte Local per l’Ocupació, amb 20 mesures concretes, que vàrem presentar en el passat Ple del mes de gener de l’Ajuntament de Tortosa, i que ens va tombar la majoria absoluta de CiU, ja que sembla que estan més preocupats per altres tipus de consens.

    M’han agradat molt totes les teues preguntes, perquè em permeten respondre aspectes que crec que realment interessen als tortosins i les tortosines, i és per això que em comprometo a respondre-les al meu blog http://enricroig2015.blogspot.com.es/ on he creat un apartat de “Enric respon a la ciutadania”. Moltes gràcies i bona tarda!

    ResponElimina
  12. Gracies Enric per la resposta. Et repeteixo que no és gaire usual que els polítics facin aquesta mena de cas a la ciutadania, i t'animo a que ho segueixis fent entenen que aquest fet ens ha d'aproximar els polítics i els ciutadans en un futur, ja que actualment l'allunyament ha és massa notori. Be està el bloc, i bé estan les "tertúlies" que es puguen produir, de les que "LaMarfanta" és de les més antigues, plurals i respectuoses.
    No només és cas de l'Empresa Municipal d'Aigües, i en faríem una llarga llista, des dels aparcaments a les piscines. També t'animo a que revises tots els serveis de l'ajuntament per a que el patrimoni tortosí sigue respectat i facilitat el seu accés per als propis tortosins, ja que massa cops hem anat veient com sovint estem més rodejats per una ciutat de pagament que oblida que ja des dels ancestres aquesta ciutat és nostra i que cada cop més se'ns fa més difícil gaudir-la lliurement i no amb una diversió continua de diners, incrementant el cost d'aquest serveis. Carenes ocupades per molins que ens canvien el paisatge i mai en fem un compte clar del benefici que ens donen. Parcs que son "okupats" per màquines de quatre rodes i no sers humans. Tanmateix clíniques que estem pagant i s'omplen de serveis privats. Etcètera, no em vull fer el pesat. Suposo que des de l'òptica d'un partit socialista ho pots entendre. No estaria malament que, ja que pretens ser regidor, o alcalde, a partir de les pròximes eleccions poguessis tindre-ho ben present, que cada ciutadà vol que els seus representants pensen en ells, com conciutadans, germans, al cap i a la fi, membres d'una comunitat orgànica que no va contra ella mateixa, o en vol tan profit que actuí com una mena de càncer o virus.
    Seguirem parlant amablement

    ResponElimina
  13. Moltes gràcies Enric, sense cap mena de dubte ens anirem parlant via blog. Felicitats per la teva iniciativa.

    ResponElimina
  14. Bé, de moment fum i més fum, com quasi tots els plantejaments programàtics dels polítics ...

    A la Marfanta, i al seu bloc, anirem comentant tot el que passi i es digui, però pensar actualment en un pacte preelectoral com hi va haver el 1999, és somiar truites, ara per ara ... I si ho volem ampliar amb ERC, la truita encara és més grossa ...

    ResponElimina
  15. ...por sant Jordi del 2015, se dice, se comenta... SE PROCLAMARA LA "INDEPENDENCIA DE CATALUNYA", si pasa "esto", no habran elecciones municipales en algun tiempo, todas las pronosticaciones que hay previstas, se congelaran, aunque yo me "huelo" que lo de la "indepe" explotara bastante mas pronto...

    ResponElimina
  16. a l'hora dels melindros al Pati dels tarongers, al balcó de la Generalitat o a les Rambles aprofitant la munió de gent ?

    ResponElimina
  17. Benvolgut “Armando Gresca”
    En resposta al teu comentari em reafirmo amb el que vaig dir a l’entrevista. La situació política actual és molt diferent de la que hi havia l’any 1999 i a més, ara, un dels partits d’esquerra, que tu mateix cites, està donant suport a Catalunya al govern de dretes de CiU, cosa que fa que el plantejament no sigui el mateix.
    Per la resta de temes et convido a entrar al blog http://enricroig2015.blogspot.com.es/ on he creat un apartat de “Enric et respon” per anar responent a totes les qüestions que se’m plantegen.
    En qualsevol cas resto a la teua disposició per aclarir, tan en públic com en privat, si vols, qualsevol dubte del meu programa. Moltes gràcies i bona tarda!

    ResponElimina
  18. Enric ( de moment ni benvolgut ni estimat, només conegut ),

    Ho faré tal com dius ... Ara bé, llegiré amb interés el "teu" programa, encara que penso que quasi tots els programes electorals són fum i més fum, i, si s'arriba a "manar", de " lo dicho no me acuerdo" ...

    En principi no m'agraden gens ni mica els "padrins" que t'has trobat ... però com es diu, és de savis rectificar ... i res m'agradaria tan com tornar a tenir un alcalde progressista a Tortosa, sempre que no resulti com els darrers quatre anys del senador ...

    Apa, bon cap de setmana i a treballar ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta