31 de març del 2014

La PDE demana a la Generalitat evitar futurs transvasaments amb el Xerta-Sénia i el Segarra-Garrigues



DELTEBRE (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) afirma que la manifestació de diumenge només és el principi d’una nova etapa de mobilitzacions per aturar el nou pla hidrològic i aturar l’amenaça de nous transvasaments. De fet, el moviment social ha advertit que el govern del PP prepara un nou transvasament de l’Ebre, però també va avisar a la Generalitat que no ha de deixar utilitzar els canals de regadiu Xerta-Sénia i el Segarra-Garrigues per transferir l’aigua a altres conques.

La PDE ha superat amb molt bon nota la seua primera prova, una manifestació en la que diumenge van participar més de 10.000 persones. Uns 30.000 manifestants, segons algunes fonts de la PDE. Però el moviment antitransvasament ha afirmat que la mobilització just acaba de començar, i que la gent de les Terres de l’Ebre necessitarà el suport de tothom per poder aturar el nou pla hidrològic, amb més manifestacions, però també lluitant als tribunals i a Europa. Una de les portaveus de la PDE, Susana Abella, va alertar diumenge que el govern espanyol està gestant un nou transvasament de l’Ebre, però que li plantaran cara des d’ara mateix amb l’inici d’una nova revolta. Per la seua banda, el també portaveu Joan Antoni Panisello va demanar al govern català que no deixi utilitzar el canal Xerta-Sénia, ni el Segarra-Garrigues per transvasar aigua de l’Ebre.


Vídeo Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta