27 de març del 2014

TRIBUNA: 'L’Ebre, creador de futur, creador d’esperança', article de Carme Franch


El Delta de l’Ebre guarda històries d’homes i dones que van copsar, en aquest bocí de terra del tram final del riu, un futur per viure i una esperança per anar endavant. Avui, però, una de les zones humides més importants de la mediterrània occidental, veu amenaçat el seu futur i la seva esperança a causa del nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre.

El Delta és un espai fràgil, dinàmic i canviant que, arribada la bona hora, té la capacitat de brotar vida al seu voltant. Aquest lloc heterogeni de convivència uneix, altra vegada, a gent de tot el territori, i també de la resta del país català, sota un mateix lema: el reclam d’un cabal adequat que permeti albirar a l’horitzó un demà per a les generacions venidores.

La major part d’institucions i entitats de les Terres de l’Ebre han presentat, en els seus respectius plenaris i juntes, mocions de rebuig contra el pla. En aquesta línia, la Junta rectora del Parc natural del Delta de l’Ebre també ho farà el proper dia 3 d’abril, en el transcurs d’una reunió extraordinària. La moció que es presentarà subratlla el menysteniment dels criteris científics i tècnics que hauria d’incloure el Pla per a salvaguardar el Delta de l’Ebre, segons la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

De fet, estem davant d’un nou greuge que afecta a tot el territori. D’una nova situació que posa de manifest la manca de sensibilitat del govern espanyol vers Catalunya. I és que el nou pla de la conca de l’Ebre no té presents les al·legacions presentades per la Generalitat de Catalunya, ni administracions, ni entitats del territori, ni de la societat civil. Al·legacions que reclamen, en un primer lloc, la defensa d’un plantejament integral de la gestió de l’Ebre i, en un segon lloc, la preservació del Delta de l’Ebre.

A partir d’ara doncs, per vetllar pel Delta de l’Ebre, encetem una etapa de mobilització constant. Una etapa per preservar molts dels tresors que guarda el Delta. Però, en especial, per continuar oferint un futur i una esperança a totes aquelles persones que viuen i estimen aquesta terra. Per aquest motiu, per aquests homes i aquestes dones, el proper dia 30, estaré al costat de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Una altra vegada, tots junts, per custodiar el nostre Delta.

Carme Franch i Rius és Presidenta de la Junta Rectora del Parc Natural del delta de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta