9 d’abril del 2014

Arias Cañete deixarà el Ministeri d'Agricultura per fer de candidat del PP a les eleccions europees



TORTOSA (Baix Ebre).- Les sospites de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) s'han acabat confirmant, ja que finalment el ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañetes, serà el cap de llista del Partit Popular (PP) a les eleccions europees del proper 25 de maig. Arias Cañete va estar ja durant 13 anys al Parlament Europeu, entre el 1986 i el 1999. En aquesta ocasió, la principal rival d'Arias Cañete serà la socialista Elena Valenciano. Però en el cas de Catalunya, també haurà de veure's les cares amb els candidats de Convergència, Ramon Tremosa; d'Esquerra, Josep Maria Terricabras, o d'ICV, Ernest Urtasun. De fet, el mateix Urtasun va fer ahir una crida a la mobilització dels votants d'esquerres per evitar que una persona com Arias Cañete puga arribar a presidir la comissió de Medi Ambient de la Unió Europea.

Tot i que Mariano Rajoy havia dit públicament que volia mantenir al mateix equip durant tota la legislatura, la confirmació de la candidatura d'Arias Cañete l'obliga, com a mínim, a fer una petita crisi o canvi de govern. Per tant, Rajoy haurà de triar ara un substitut al capdavant d'Agricultura, el ministeri que haurà d'encarregar-se d'aplicar el nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre, vertebrar un nou Pacto Nacional del Agua i presentar la revisió del Plan Hidrológico Nacional (PHN). El nou ministre d'Agricultura i Medi Ambient també haurà de decidir si manté oberta amb la Generalitat la negociació per un altre cabal per al tram final de l'Ebre, així com per estudiar la viabilitat d'un transvasament d'aigua des del riu francès Roine.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta