14 d’abril del 2014

Concentració a la plaça del Castell d'Amposta a favor de l'assoliment de la república



AMPOSTA (Montsià).- Amics de la República d'Amposta han organitzat aquest dilluns, 14 d'abril, un acte al qual s'hi han sumat les agrupacions locals d'ERC, PSC, ICV i PCPC. L'acte s'ha fet a la plaça del Castell, i també estava prevista la penjada d'una bandera republicana al Pont Penjant. A més, també s'ha fet la lectura d'un manifest unitari, amb el lema 'República és democràcia'. "Volem una república. La volem perquè creiem que l'actual crisi econòmica, social, nacional i democràtica només pot tenir resposta des de la voluntat de reiniciar i reconstruir el nostre sistema en el marc d'una nova transició que suposi l'assoliment d’aquesta nova República", han afirmat.

"La República és el model d'organització polític que millor defensa el radicalisme democràtic i garanteix la participació de la ciutadania en tots els mecanismes que conformen els Estats i que permeten que les lleis siguin la veu de tothom, que el Govern sigui del poble, pel poble i per al poble. Entenem la República com "més democràcia", a partir d'un sistema més deliberatiu, més igualitari, més participatiu i amb més control ciutadà sobre totes les institucions, inclosa la del Cap de l'Estat", han afegit.

"Aquest moviment republicà està compromès amb els valors democràtics de Llibertat, Igualtat, Justícia i Solidaritat i va veure’s reflectit fa més de 80 anys a l'immens contingut social i emancipador que va suposar la Constitució de la Segona República. A partir del record i del nostre profund respecte pel que va suposar aquella època il·lusionant de la nostra història, els aquí presents no volem que aquesta commemoració es quedi en una simple mirada nostàlgica al passat, sinó que volem construir un present i un futur de lluita, en el qual volem encapçalar el compromís per defensar i impulsar el model d’Estat Republicà, Democràtic, Laic i Solidari", es diu en un altre punt del document.

"Animem a la ciutadania avui 14 d'abril, a demanar la fi de les Monarquies, a reclamar canvis profunds en el nostre sistema polític, econòmic, democràtic i institucional, a posar en valor el republicanisme i a defensar els drets ciutadans més bàsics, indispensables i irrenunciables. La nostra lluita continua i la història ens està esperant", conclou el manifest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta