2 d’abril del 2014

El fons cedit per Mayor Zaragoza a la Cambra de Comerç de Tortosa s’obrirà al públic el 23 de maig



TORTOSA (Baix Ebre).- El fons que Federico Mayor Zaragoza va cedir a la Cambra de Comerç de Tortosa es podrà visitar una vegada al mes. Així ho ha avançat aquest dimecres la presidenta de l’associació Amigues i Amics de la Unesco de Tortosa, Montse Esteve, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. L’acord amb la Cambra de Comerç ha estat possible després d’una llarga negociació. A més, l’entitat ha enllestit els 10 vídeos en què Mayor Zaragoza explica la importància i la procedència de cadascun dels llibres i objectes que va rebre arreu del món, la majoria de vegades com a obsequis, durant la seua trajectòria com a director general de la Unesco. La Cambra de Tortosa havia rebut part del fons de Mayor Zaragoza fa catorze anys, i l’any 2010 fins i tot va fer-se un material didàctic per a les escoles, per educar els joves en la diversitat, en la cultura de pau i en el respecte als drets humans. Esteve ha remarcat que Mayor Zaragoza tenia molt d’interès que el seu llegat personal pogués ser visitat i conegut per la ciutadania de Tortosa i pel públic en general.

En la mateixa entrevista, Esteve ha explicat que el fons de Mayor Zaragoza s’obrirà al públic, per primera vegada, el 23 de maig, amb un acte que comptarà amb la presència del mateix president de la Fundació Cultura de Pau. Segons la presidenta de l’entitat Unesco Tortosa, es tracta d’un fons molt important, amb uns 3.500 llibres i documents, i més de 200 objectes d’arreu del món.

D’altra banda, Esteve també ha explicat que l’endemà, 24 de maig, es farà l’entrega dels premis Federico Mayor Zaragoza, que enguany guardonaran projectes que fomenten ciutadans i ciutadanes lliures i responsables. En aquesta setena edició dels premis hi ha hagut un total de 42 projectes inscrits, i l’entrega dels premis es farà en un acte al Parador de Turisme de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta