15 d’abril del 2014

El nou president de Múrcia s'estrena en el càrrec exigint a l'Estat 'un gran transvasament de l'Ebre'



MÚRCIA.- El nou president de la regió de Múrcia, Alberto Garre, ha començat a marcar territori només una setmana després d'arribar al càrrec, en substitució de Ramon Luis Valcárcel. Garre va anunciar aquest dilluns que pensa sol·licitar al govern de l'Estat un gran transvasament de l'Ebre. I no només a Múrcia, sinó a tota la costa mediterrània. "És absolutament irrenunciable", va afirmar el president murcià. Segons el successor de Valcárcel, a Múrcia no plou i vindran sequeres de cinc o sis anys. El nou cap del govern de Múrcia, de fet, va exigir que siga un transvasament de l'Ebre a tot l'arc mediterrani, "com el que es va aprovar durant el govern d'Aznar".

Garre també va assegurar que Múrcia té un dèficit estructural d'aigua de més de 600 hectòmetres cúbics anuals. El relleu a la presidència del govern autonòmic de Múrcia s'ha produït després que Valcárcel renunciés al càrrec, ja que és un dels candidats del PP a les properes eleccions europees del 25 de maig.

La reclamació d'aigua de l'Ebre des de Múrcia no ha passat desapercebuda a la premsa aragonesa. Així, Heraldo de Aragón destacava que la Diputació General d'Aragó (DGA) està "radicalment en contra" de les exigències del nou president de Múrcia, i que en aquesta comunitat "no hi sobra l'aigua". Segons el portaveu de la DGA, Bermúdez de Castro, "no hi haurà transvasament ni ara ni mai". Així, ha afegit que el cabal a la conca de l'Ebre està "ajustadíssim".


Imatge CARM.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta