2 d’abril del 2014

La diputada Annabel Marcos declara per videoconferència al judici pel setge dels 'indignats' al Parlament


BARCELONA.- La diputada ampostina de CiU, Annabel Marcos, ha estat una dels diputats i exdiputats que aquest dimecres han corroborat, davant l'Audiencia Nacional, les agressions, amenaces i insults que van rebre el 15 de juny del 2011 per part dels 'indignats' que els volien impedir l'accés al Parlament de Catalunya. Alguns representants de CiU han estat els únics que han dit que van passar "por" durant aquest episodi. La majoria han declarat per videoconferència des de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a Barcelona, mentre que Salvador Milà, Joan Boada i Alfons López Tena ho han des de la seu de l'Audiencia Nacional, a Madrid. Milà ha estat l'únic que ha afirmat que no va ser objecte de cap delicte.

En una declaració d'una hora de durada, Annabel Marcos ha explicat que el 15 de juny del 2011 va provar d'entrar a peu al Parlament per la porta principal d'accés a la Ciutadella, seguint les instruccions que li havien donat des de la cambra catalana. La diputada de CiU va trobar un grup nombrós de gent amb "actitud bastant agressiva", que li van llançar "insults i amenaces" i objectes de tota mena, fins i tot bosses d'escombraries, ampolles i una substància líquida.

Segons ha explicat Marcos, va sentit por en el moment en què la van retenir agafant-la del braç mentre rebia insults i li feien fotografies mentre li demanaven que "somrigués". Quan la van deixar anar va seguir caminant i va tornar enrere fins a una patrulla de la policia municipal, que les va acompanyar fins al Zoo de Barcelona.

Ja a dins del Parlament, la diputada ebrenca va patir una crisi d'ansietat i va haver de ser assistida per un metge a un sofà del passadís de l'hemicicle. No va poder assistir amb normalitat a la sessió del Parlament. Fruit de l'episodi, Marcos va haver de rebre tractament mèdic durant un mes per poder dormir.

Via ACN
Imatge TV3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta