15 d’abril del 2014

La PDE insta el govern a fer complir la normativa europea sobre la Xarxa Natura 2000 per blindar el cabal al Delta



BARCELONA.- La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha exigit aquest dimarts al govern català que complisca la normativa europea sobre la Xarxa Natura 2000, encara pendent d'execució, per tal de preservar, de manera indirecta, el cabal mínim ecològic a la desembocadura del riu. Segons la PDE, la normativa de la Unió Europea estableix unes zones i espècies a preservar, i requereix unes condicions mínimes d'aigua, cosa que portaria a garantir el cabal mínim ecològic que demana bona part de les entitats ebrenques. Representants de la PDE s'han reunit aquest dimarts al matí al Palau de la Generalitat amb els consellers implicats, Santi Vila, de Territori i Sostenibilitat, i Josep Maria Pelegrí, d'Agricultura.

La PDE demana a la Generalitat que no entri en batalles entre territoris, amb l'Aragó o altres comunitats, o entre regants de Lleida i regants de les Terres de l'Ebre, o amb els ecologistes. En aquest sentit, reclama que complisca la normativa europea, superior a la catalana i l'espanyola, en planificació i execució de la Xarxa Natura 2000. Aquests punts a protegir establirien de forma objectiva un cabal mínim de l'Ebre a la seua desembocadura, cosa que obligaria a adaptar el pla hidrològic i els metres cúbics destinats a rec a aquestes obligacions mínimes imposades per la Unió Europea. Per això, Manolo Tomàs, Susanna Abella i Matilde Font han traslladat als consellers i a altres alts càrrecs un document on es detallen les demandes de la PDE en referència a la Xarxa Natura 2000, i han vist certa bona predisposició.

De fet, han acordat que abans de juny haurien d'estar ben redactats els documents, data en la qual la PDE presentarà també documentació davant de les autoritats europees i milers de signatures a l'Audiència Nacional.

A més, la PDE vol mantenir la seua independència d'actuació i ha demanat a la Generalitat que no intercedisca en les seves mobilitzacions i actuacions jurídiques davant de la UE o d'altres estaments. Tot i així, ha instat el govern a donar-los suport i a presentar batalla també en els àmbits que li corresponguin sense entrar, però, en confrontacions territorials o d'interessos econòmics. Tomàs ha dit que la reunió havia estat positiva i que espera que la Generalitat mogui fitxa per poder utilitzar la gestió planificada de la Xarxa Natura 2000 com a argument per no disminuir encara més el cabal del riu Ebre.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta