14 d’abril del 2014

Morella rememora els 600 anys de les ‘Converses de Morella’ per potenciar el turisme cultural



MORELLA (Els Ports).- Morella commemora des de dissabte i fins el proper 21 d’abril, amb diverses activitats i recreacions d’època, els 600 anys de la trobada del Papa Lluna, Sant Vicent Ferrer i el rei Ferran d’Antequera en ple Cisma d’Occident. Durant les anomenades ‘Converses de Morella’, aquests tres personatges històrics es van reunir durant gairebé dos mesos a la capital dels Ports per intentar solucionar el conflicte que va provocar que l’Església Catòlica tingués fins a tres papats de forma simultània. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat aquest dilluns a Canal 21 Ebre que volen aprofitar aquesta important efemèride per potenciar la promoció cultural i turística de la ciutat, que és una de les destinacions de turisme d’interior més potents de l’Estat espanyol.

De fet, Morella afronta l’actual campanya de Setmana Santa amb unes previsions d’ocupació turística molt important. Així, Ripollés ha destacat que, més enllà dels mesos d’estiu i dels dies centrals de l’agost, les vacances de Pasqua són fonamentals per al turisme de Morella. Una població que recentment ha volgut estretir les seues relacions i projectes de promoció turística amb Tortosa i Alcanyís, a través del consorci de la Ruta dels Tres Reis. En aquest sentit, l’alcalde de Morella ha remarcat que aquestes accions ja han començat a donar els seus fruits. Amb tot, ha apuntat que una de les línies a treballar turísticament és la figura del tortosí Ramon Cabrera, general carlí que va ser comte de Morella i ‘Tigre del Maestrat’.

De la mateixa manera, l’alcalde de Morella ha valorat molt positivament els primers passos del projecte ‘Tres Territoris, una Mateixa Terra’, en col·laboració amb els consells comarcals del Matarranya i de la Terra Alta. En aquest sentit, Ripollés ha volgut destacar que, més enllà de la cooperació institucional, també s’ha posat en contacte els sectors socioeconòmics de tres territoris amb recursos comuns i que històricament han tingut vincles molt importants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta