14 d’abril del 2014

Tortosa habilita un carril bici per connectar les estacions de trens i d'autobusos amb la via verda del Baix Ebre



 TORTOSA (Baix Ebre).- Tortosa ha començat les vacances de Setmana Santa presentant una ampliació del carril bici urbà, amb un nou tram que connecta les estacions de tren i d'autobusos amb la via verda del Baix Ebre. Es tracta d'un itinerari, marcat amb gomes de cautxú, que recorre els carrers Ronda Docs i Rosselló, tot travessant el parc municipal Teodor González fins arribar a l'avinguda Lleida i connectant amb la via verda per l'antic pont del ferrocarril. Es tracta d'uns mil metres de nou carril bici, que s'afegeixen als 8.000 existents i que es completaran en les properes setmanes amb un nou tram de carril bici urbà que connectarà la via verda amb l'Institut Joaquim Bau i l'Institut de l'Ebre.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i els regidors de Turisme, Alfredo Ferré, i de Mobilitat, Beatriz Viñuela, han presentat aquest dilluns al matí la nova actuació. Segons l'Ajuntament, el nou tram permetrà als usuaris del tren i l'autobús desplaçar-se en bicicleta des de les estacions, creuar el centre urbà i enllaçar amb la via verda sense sortir del carril bici. Tot l'itinerari estarà degudament senyalitzat, especialment els encreuaments, que es pinten de vermell. A més, dins del parc es posaran els corresponents indicatius. Però, a més  de la connexió de la via verda i els instituts, properament també es preveu enllaçar les estacions de tren i de bus amb els Portals de Ciutat, en el marc de les obres urbanització del Pla Parcial Temple Sud, que preveu l'obertura del passeig Ferran d'Aragó, paral·lel al canal de l'Esquerra de l'Ebre.

Durant la presentació, l'alcalde ha volgut destacar l'important esforç que ha fet l'Ajuntament de Tortosa en la promoció de l'ús de la bicicleta a la ciutat amb la creació de nous carrils bici. Segons ha dit, la prolongació de la via verda per l'antic pont del ferrocarril, l'any passat, ha permès teixir una important xarxa urbana de carrils bici que ha suposat un abans i un després en la mobilitat a la ciutat de Tortosa. Bel ha remarcat que l'aposta pel carril bici té un doble objectiu, fer una ciutat més amable i més sostenible, i també convertir-se en un nou atractiu per als visitants.

Imatges Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta