30 de maig del 2014

La màquina del Carrilet deixarà el parc de Tortosa per ser restaurada i potser canviar d'ubicació


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa signarà un conveni amb l'associació Amics del Carrilet per fer una restauració integral de l'antiga màquina del Carrilet, que unia Tortosa i la Cava. Abans de l'estiu, la màquina es traslladarà a la seu de l'Associació on, durant uns quatre mesos, es durà a terme una restauració completa de la màquina. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ja havia avançat aquesta actuació durant una entrevista a Canal 21 Ebre. Aquest divendres ha donat més detalls del projecte, inclòs al Pla d'Actuació Municipal (PAM), i ha avançat que, un cop restaurada, l'Ajuntament decidirà un possible canvi d'ubicació de la màquina.

Actualment, la màquina està al parc municipal i s'estudiarà si és viable un trasllat al costat de l'antiga estació del Carrilet, al barri del Temple. La restauració consistirà en dotar a la màquina dels elements que amb el pas dels anys han desaparegut o s'han deteriorat com són els comandaments, les inscripcions, els fars, entre altres. Tot i que l'actuació que es farà ara no ho preveu, l'alcalde també ha deixat la porta oberta perquè en una segona fase la màquina es pugui adequar per tornar-se a posar en funcionament.

Un cop feta la restauració, a més del canvi d'ubicació, l'Ajuntament està estudiant com mantenir la seua exposició pública sense que siga accessible, com actualment. La màquina del Carrilet complirà l'any vinent 125 anys de la seva fabricació. L'anunci s'ha fet coincidint amb la inclusió de la màquina del Carrilet en l'inventari municipal de béns i drets, que el pròxim dilluns aprovarà el ple de l'Ajuntament.

Via ACN
Imatge Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

  1. ...ahora qu e ya esta casi toda podrida... ademas esa maquina no fue del carrilet, la trajeron de otro sitio, aunque hizo su representacion, es una gran lastima tendran que cambiar un monton de chapa, si se hubiera pintado cada cierto tiempo eso no sucederia, yo no lo cambiaria de lugar, los niños disfrutarian "manejandola" como antaño hicieron los papis de los crios de ahora...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta