4 de juliol del 2014

Acuamed ja ha extret la meitat dels prop d'un milió de tones dels fangs tòxics del pantà de Flix


FLIX (Ribera d'Ebre).- El procés de descontaminació continua sota el calendari previst i en tres mesos s'acabarà la part més complexa amb la retirada dels metalls pesants de l'embassament de Flix. Els treballs d'extracció dels llots tòxics del pantà ja ha arribat al 50%. Dels 900.000 metres cúbics de fangs, se n'han dragat 450.000. Així ho ha explicat la directora del projecte de descontaminació que duu a terme la societat estatal Acuamed, Azahara Peralta, durant una sessió extraordinària del Cercle d'Infraestructures celebrada a Tortosa.

L'obra està seguint el calendari previst i estarà enllestida totalment abans d'acabar el 2015. Segons ha explicat Peralta, en tres mesos acabaran de retirar la part més complexa dels residus: els metalls pesants, sobretot mercuri, i els organoclorats, els llots que requeriran més tractament posterior per descontaminar-los.

Via ACN
Imatge Descontaminació de Flix

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta