24 de juliol del 2014

Constituïts els cinc grups de treball del Consell Consultiu de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Els cinc grups de treball del Consell Consultiu de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre han començat ja a treballar per donar forma al Pla d'Acció i impulsar propostes que implementin el reconeixement per part de la Unesco. Els grups, que s'han constituït entre aquests dimecres i dijous, compten amb la participació d'uns 150 representants de diversos sectors econòmics i del patrimoni natural i cultural del territori, estructurats en cinc disciplines: Turisme, Patrimoni Natural, Patrimoni cultural, Agroalimentari i Recerca. La seva tasca serà fer el seguiment del Pla d'Acció EbrreBiosfera i impulsar propostes d'implementació del reconeixement.

En les primeres comissions de treball, celebrades a la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, s'ha presentat l'estructura i model de governança de la Reserva de la Biosfera i s'han exposat els sis eixos que desenvoluparan el Pla d'Acció d'EbreBiosfera perquè tots els agents implicats concretin les accions que s'han d'implantar; els objectius a assolir amb cadascun d'aquests eixos i les funcions que haurà de fer cada grup de treball. El Pla d'Acció d'EbreBiosfera ja compta amb el suport de la Fundació Biodiversidad del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Les reunions també ha servit per donar a conèixer l'estat actual els treballs que duu a terme el Comitè Avaluador de la Marca, qui s'encarrega de l'elaboració del Reglament d'ús d'EbreBiosfera. Segons, el Reglament i els annexos que recolliran els diversos productes, béns i serveis de les Terres de l'Ebre que es podran acollir i fer ús de la marca es troben gairebé enllestits. Així, en les properes sessions dels grups de treball s'exposarà aquest Reglament i annexos per tal que facin les aportacions i consideracions oportunes, amb l'objectiu que pugui estar a punt abans de finalitzar l'any.

Les comissions de treball han estat dirigides per Imma Juan, assessora del Govern en Polítiques Ambientals a les Terres de l'Ebre, i Josep Aragonès, director del Consorci Agroambiental de les Comarques del Baix Ebre i Montsià (Code) i de l'Oficina Tècnica d'EbreBiosfera. El Consell Consultiu es va constituir el passat 28 d'abril.

Via ACN
Imatge Gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta