29 de juliol del 2014

El PSC alerta que els municipis ebrencs perdran 11 milions d’euros del nou PUOSC per fer obres




TORTOSA (Baix Ebre).- El PSC de l’Ebre ha denunciat aquest matí que els municipis de les Terres de l’Ebre perdran més d’11 milions d’euros del nou Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) en obres, després que el govern de CiU decretés la seua derogació. Segons el diputat provincial i candidat del PSC a l’alcaldia d’Amposta, Francesc Miró, el més greu és que el PUOSC s’havia aprovat inicialment al desembre passat, després de dos anys d’endarreriment. Per tant, els ajuntaments havien fet una previsió en els seus pressupostos, ja que es tracta d’actuacions que van lligades a les subvencions que arriben de la Diputació de Tarragona i amb la partida pressupostària en cadascun dels municipis. “Els ajuntaments havíem previst sobretot obres de millora de l’entramat urbà, dels carrers dels nostres pobles, obres completament necessàries, totes sostenibles”, ha explicat, recordant que, per exemple, en el cas d’Amposta es perdran 490.733,05 euros.

Miró ha insistit que, en xifres globals, la mesura suposa una desinversió de més de 15 milions d’euros, perquè els ajuntaments deixaran de fer aquestes obres si no tenen finançament. En aquest sentit, el candidat del PSC d’Amposta ha acusat ERC d’actuar de forma irresponsable, ja que dóna suport al govern de CiU. “El govern de CiU, amb ERC donant-li suport, no només no compleix la seva paraula sinó que actua de forma irresponsable”, ha etzibat. “Era una mesura clau per activar l’economia de les Terres de l’Ebre, però una vegada més el govern de CiU i ERC giren l’esquena al nostre territori”, ha lamentat, tot reclamant al Govern una rectificació. Miró ha lamentat la improvisació i manca de coordinació del govern català. “Ha estat una legislatura perduda”, ha criticat, recordant que el PUOSC del darrer govern de progrés a Catalunya va destinar més del doble de la xifra actual d’11 milions d’euros que, a més, no s’ha aprovat.

Per la seua banda, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, també ha lamentat la situació i ha advertit que, amb la derogació de les obres del PUOSC, s’ha provocat molta frustració en les empreses del territori. Una de les actuacions que el govern de Sant Jaume d’Enveja tenia previstes era la urbanització dels carrers de la República i Francesc Macià. “Ens sentim enganyats i decebuts perquè des dels ajuntaments ens esforcem per incloure en els nostres pressupostos obres sostenibles i necessàries per als veïns i veïnes i ara ens trobem que no podrem tirar-les endavant. Si no tenien garanties, si no podien complir, ja no ho haurien hagut de convocar”, ha conclòs.

Finalment, el membre de la direcció del PSC a l’Ebre, Manel de la Vega, ha afirmat que l’objectiu del govern de CiU és desmantellar l’estat del benestar i també afeblir l’administració local. “Es tracta d’una decisió molt greu, que ataca el món local i que demostra la manca de sensibilitat d’aquest govern molt preocupat amb les banderes i no gens amb les persones”, ha denunciat De la Vega.

Imatge Sílvia Alarcón 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta