31 de juliol del 2014

El PSC reclama un pla integral de manteniment de la via pública que puga generar ocupació



TORTOSA (Baix Ebre).-  El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha qüestionat aquest dijous l’existència de cap pla anual de manteniment de la via pública, un dels compromisos del govern de CiU en el seu Pla d’Actuació Municipal (PAM). De fet, Roig ha reptat l’alcalde de la ciutat, Ferran Bel, a fer-lo públic si existeix, i ha anunciat la presentació d’una moció al ple de l’Ajuntament instant el govern a redactar un pla integral de manteniment de la via pública i de reposició del mobiliari urbà. Un pla que hauria d’anar acompanyat d’un registre públic d’incidències i que, per contrarestar la falta d’ocupació, hauria de contractar persones en situació d’atur de llarga durada.

Segons el candidat del PSC a l’alcaldia, el govern de CiU ha mogut fitxa en els darrers mesos, a partir de l’acció de l’oposició. Així, Roig ha reconegut l’esforç que s’ha fet per millorar la via pública, però ha advertit que les actuacions són insuficients. A més, ha acusat Bel de preocupar-se més de fer carrera política a Madrid i de les obres “faraòniques” com les noves piscines, i d’haver oblidat el dia a dia. De fet, Roig ha insistit que Tortosa segueix “bruta, fosca i abandonada”.

Roig ha afirmat que cal incrementar els recursos destinats a la neteja i al manteniment de la via pública. A més, ha enumerat alguns dels problemes detectats en tots els barris de la ciutat, com ara deixalles acumulades als contenidors, excrements d’animals, passos de vianants despintats, voreres trencades, calçades plenes de sots, arbres que no es replanten, papereres que no existeixen, bancs deteriorats i semàfors que no funcionen correctament.

Segons Roig, aquest imatge deficient de Tortosa afecta el comerç i el turisme, a més de la qualitat de vida i la seguretat de la ciutadania. A banda, el PSC defensarà quatre mocions més en el ple de dilluns: per impulsar la redacció d’un reglament de participació ciutadana; per revisar i posar en funcionament totes les fonts d’aigua potable; per incorporar els caps de setmana, festius i vacances els beneficiaris del servei d’atenció domiciliària que siguen persones molt dependents, i per demanar tarifes més econòmiques de transport públic per a determinats col·lectius en risc i desocupats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta