9 de juliol del 2014

El vent frustra l'arribada del primer creuer al port de Sant Carles de la Ràpita


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- El vent de mestral ha frustrat l'arribada del primer creuer al port de Sant Carles de la Ràpita. Malgrat que les institucions, restauradors i comerços ho tenien tot a punt per acollir als 200 passatgers de l'Star Flyer, el temps els ha fet una mala passada i hauran d'esperar una setmana més per veure arribar al port el seu primer creuer. El vaixell, de la companyia Star Clippers, ha fondejat prop de la punta de la Banya a primera hora del matí davant la impossibilitat d'arribar al port pel vent i l'onatge. Tot i que en un primer moment s'ha plantejat la possibilitat de traslladar els passatgers amb llanxes, finalment, el capità del creuer no ho ha autoritzat per motius de seguretat.

El temps no ha deixat que aquest dimecres, 9 de juliol, Sant Carles de la Ràpita pogués acollir el seu primer creuer i els 200 passatgers que viatjaven a bord, principalment nord-americans i francesos, poguessin conèixer el municipi i altres indrets de les Terres de l'Ebre, com el Delta. "Ens sap greu que el primer intent hagi estat fallit però a qualsevol port del món li pot passar que per qüestions meteorològiques s'hagi d'impedir l'arribada d'un creuer", ha lamentat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font.

Tant Font com l'alcalde de la Ràpita, Joan Martín, han respectat la decisió del capità de l'Star Flyer que no ha volgut córrer riscos i per motius de seguretat no ha deixat, ni tan sols, que els passatgers fossin traslladats amb llanxes fins al moll turístic. "Hem de tenir en compte la seguretat abans de res i malgrat la il·lusió que ens feia no podem precipitar-nos i tenir un accident", ha manifestat l'alcalde.Com el vent de mestral no deixava de bufar el creuer ha decidit continuar la seva ruta fins a Maó aquest mateix matí. L'alcalde ha recordat que tot i que no és típic que bufi aquest vent a aquesta època de l'any a la Ràpita, sí que ha admès que després del juliol estrany que hem tingut amb aiguats i temporals, la presència del vent és habitual. "Esperem que en les pròximes escales que tenim previstes la climatologia ens acompanyin i gaudeixin d'una estada excepcional", ha afegit.

L'Star Flyer, que surt cada dissabte de Palma de Mallora i fa una ruta per les diferents illes Balears i la ciutat de València, tornarà a Sant Carles de la Ràpita per fer-hi escala el dimecres vinent, 16 de juliol, que coincidirà amb la diada del Carme, patrona dels pescadors. A la vila marinera de la Ràpita s'hi celebra la tradicional processó de barques per la badia. El creuer tenia previstes sis escales, la darrera el 13 d'agost, i ja està confirmat que l'any que ve repetirà. A més, dos companyies americanes també estan interessades en atracar els seus vaixells al port del municipi.

En canvi, l'Ajuntament ha mantingut, per aquest dimecres, la inauguració de la nova oficina de turisme, ubicada a la zona portuària. 

Via ACN


Posted via Blogaway

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta