1 de juliol del 2014

Els carrers de Tortosa s'omplen per reclamar sexualitats lliures a tot arreu


TORTOSA (Baix Ebre).- Tortosa va ser l'escenari, divendres passat, de la manifestació descentralitzada del dia de l'alliberament LGTBI que organitza la Comissió Unitària 28 de Juny per commemorar la diada per l’Alliberament Lèsbic, Gai Bisexual, Intersexual i de les persones Trans. La Comissió Unitària 28 de juny, organitzadora dels actes de l’Alliberament a la capital catalana, va decidir enguany realitzar la manifestació “descentralitzada” –que l’any passat es va fer a Tarragona- pels carrers de Tortosa. Des de feia setmanes, una quinzena de persones agrupades en la Comissió Unitària 28J Terres de l’Ebre treballaven en l’organització de la Festa per la Llibertat, que va incloure una cercavila i concerts.

La marxa, amb el lema ‘Visc en positiu, i tu? Sexualitats lliures a totes les comarques!’, va comptar amb l’animació dels Gaiters de l’Aguilot i es va iniciar a les 19.30 a la plaça agustí Querol, va continuar  pel carrer Sant Blai, carrer Cervantes, carrer Ramon Berenguer IV i va acabar al Llac Vell del Parc Municipal Teodor González. Allà es va fer la lectura del manifest a càrrec de l’escriptor i professor Emigdi Subirats, juntament amb Sinta Salvadó, membre de la comissió.

Eugeni Rodríguez, de la plataforma LGTB.cat va parlar de la llei contra l’homofòbia i la transfòbia que està en tràmit al Parlament de Catalunya i que ha de ser la llei contra l’homofòbia més avançada d’Europa.
També es va comptar amb la col·laboració de l'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch que va pintar un quadre en directe amb la frase "Tot va a millor", que representava tota la gent que havia sortit al carrer i va dedicar unes paraules molt emotives per denunciar el bullyng homòfob. La 'Festa per la llibertat’ va acabar amb els concerts d’After Soul (Jazz), La Faràndula (versions de Rock), Ni puta idea (punk) i Dj’s.

La Comissió 28 de Juny de les Terres de l'Ebre ha qualificat aquesta marxa d'històrica i es mostren molt satisfets per com va anar la jornada i la participació de la gent. També esperen que la comissió tinga alguna continuïtat en algun col·lectiu i que aquest acte haja contribuït a fer un pas més en la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia a les Terres de l'Ebre.

Imatge Comissió 28 de Juny de les Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta