2 de juliol del 2014

Estabilitzat l'incendi de Tivissa, un dels sis focs provocats per la caiguda de llamps a l'Ebre



TIVISSA (Ribera d'Ebre).- Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat cap a les deu de la nit d'aquest dimarts un incendi forestal que crema a la Serra de Montagut, a Tivissa des de poc després de les sis de la tarda. Dinou dotacions, quatre de les quals aèries, hi han treballat durant tota la tarda i ha calgut dur-hi efectius en helicòpter atesa la impossibilitat d'accedir per terra al barranc on s'ha localitzat el foc. L'incident ha afectat fins al moment unes dues hectàrees de superfície forestal, segons els Agents Rurals. Aquest és un dels sis focs que s'han declarat aquesta tarda a les Terres de l'Ebre, a causa dels llamps.

L'incendi hauria començat gairebé al fons d'un barranc i des d'allà ha avançat, en direcció sud-oest, cap al Tossal de Montagut. Com que era impossible arribar-hi amb mangueres, els bombers han estat traslladats al lloc amb helicòpter i han hagut d'atacar el foc amb eines manuals i amb el suport de les descàrregues dels mitjans aeris.

Quan ha caigut la nit, els mitjans aeris s'han retirat i els efectius terrestres han pogut acabar de tancar el perímetre, moment en què s'ha pogut donar el foc per estabilitzat. Durant la nit, els efectius terrestres continuaran treballant en el perímetre, mentre es busca una manera d'arribar-hi a peu, ja que no hi ha ni pistes ni camins d'accés.

Segons les darreres dades dades provisionals del cos d'Agents Rurals, el foc hauria afectat entre 1'5 i 2 hectàrees de vegetació forestal. Demà, amb la llum del dia, es podrà aixecar el perímetre i es confirmarà, amb més certesa la superfície afectada.

Pel que fa a l'incendi a la Serra de Cardó, a Tivenys, els efectius terrestres continuen a la zona on ha baixat molt la intensitat del foc. Els incendis de Benifallet, Riba-roja, Miravet i Ulldecona ja estan extingits.

L'operatiu de l'incendi també està format pels efectius del cos d'Agents Rurals, del cos dels Mossos d'Esquadra i de les dues ambulàncies del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) que, amb caràcter preventiu, s'han desplaçat a la zona dels incendis.

Via ACN

Imatge Bombers de la Generalitat


Posted via Blogaway

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta