13 de juliol del 2014

La PDE rebutja de nou el model de gestió de l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona

TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) contestarà aquesta setmana al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), després que dijous se celebrés el 25è aniversari de l'arribada de l'aigua de l'Ebre a Tarragona. Susanna Abella, portaveu de la PDE, ha assegurat que el model de gestió de l'aigua del CAT "no ha sigut profitós per les Terres de l'Ebre", i l'ha definit com "el model de transvasaments que vol el govern espanyol". L'entitat ebrenca ho ha anunciat coincidint amb la celebració de la catorzena piraguada pel riu, que ha tingut lloc aquest diumenge entre Xerta i Tortosa i en la qual hi ha participat més de 150 embarcacions. En finalitzar l'acció reivindicativa s'ha fet una musclada popular.

El CAT va celebrar, el passat dijous, la commemoració dels 25 anys de la posada en marxa de la xarxa de distribució d'aigua des de la planta de l'Ampolla fins al Camp de Tarragona, l'anomenat minitransvasament. Un acte en què el president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar que gràcies a la infraestructura del CAT, el Camp i l'Ebre tenen resolt "el problema de l'aigua". Aquesta i altres afirmacions de la jornada de celebració no van agradar gaire els membres de la PDE, que aquesta setmana, en una roda de premsa, posaran de manifest la seva opinió sobre la qüestió.

14a piraguada popular en defensa de l'Ebre

La PDE ha celebrat aquest diumenge la 14a piraguada popular en defensa del riu, una activitat que va néixer amb la lluita contra el Pla Hidrològic Nacional i que ha s'ha consolidat com una "activitat reivindicativa" a les Terres de l'Ebre, ha exposat la portaveu de la plataforma, Susanna Abella. És una activitat que combina "la lluita amb gaudir del riu, i com més el gaudim, més el coneixem i més l'estimem", ha manifestat Abella.

La festa, amb més de 150 embarcacions, ha començat a dos quarts de deu del matí a Xerta i ha finalitzat a la una del migdia a Tortosa, on s'ha ofert als participants una ració de musclos. És el segon any que es fa una musclada al final del recorregut, de manera que es mostra la bona salut de la producció marisquera a la zona.

Segons Abella, la piraguada ha demostrat, un cop més, que hi ha una "implicació contínua de la ciutadania" en la lluita per defensar el riu. Una lluita que té diversos fronts oberts: d'una banda, la lluita jurídica a nivell estatal, on el Tribunal Suprem ha admès a tràmit el contenciós de la PDE contra el Pla Hidrològic de Conca, i d'altra banda, la queixa que presentaran -abans del mes d'agost- en el mateix sentit a la Comissió Europea. Així mateix, no descarten noves mobilitzacions de cara a la tardor, en funció de com es vagin desenvolupant els esdeveniments.

Via ACN
Imatge PDE


Posted via Blogaway

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta