14 de juliol del 2014

La XIX Festa del Renaixement tindrà nous espectacles i més grups internacionals


TORTOSA (Baix Ebre).-   La XIX Festa del Renaixement ja té el programa a punt per garantir novament el viatge al segle XVI en què Tortosa se submergeix tots els anys. Més de 3.000 ciutadans vestits d'època i 60 espectacles diaris amb 500 actors són les credencials d'una de les festes de recreació històrica més importants del sud d'Europa, distingida com a Festa d'Interès Turístic a Catalunya i a Espanya. L'edició d'enguany recupera alguns dels espectacles que s'han pogut veure al llarg de la història de la Festa, es reforça el component internacional dels participants amb la incoporació de companyies de cinc països diferents, i s'introdueix la novetat d'una acció promocional a Barcelona, que portarà als protagonistes de la Taverna d'Enrico (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries) a pregonar la Festa pel Metro, a les famílies nobles desfilant pel Passeig de Gràcia, i als Abanderats i a la Fanfara de la Vegueria fent saber a turistes i ciutadans de Barcelona que, del 24 al 27 de juliol, Tortosa agafa tot el protagonisme amb una nova edició de la Festa del Renaixement.

Els detalls de tot plegat els han presentat avui l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Festes, Domingo Tomàs, a la plaça de l'Absis de la Catedral, un dels espais més simbòlics de la Festa del Renaixement.

La Festa torna a comptar enguany amb un clàssic com la Taverna d'Enrico, un espectacle que porta setze anys en cartellera i que han vist més de 30.000 espectadors. La companyia Tortosa Arts Teatrals (Lo TAT) hi torna un any més amb Hamlet, una fantàstica tragèdia de Shakespeare que el planter d'actrius i actors sorgits de l'Escola Municipal de Teatre han consolidat en el programa de la Festa del Renaixement. Els excessius i xarlatants Els Mercatores, vinguts de França, arriben a la Festa amb molt d'humor. La plaça de l'Absis acollirà un espectacle que fusiona la música de tradició medieval occitana amb la dansa del dervitx. La troupe d'éssers fantàstic dels francesos Ourobouros tornen a Tortosa per delectar el públic amb la seva música i malabars. Els abanderats, una de les icones més representantives de la Festa del Renaixement, seran presents enguany per partida doble, amb la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa i amb uns vells coneguts del públic, els Sbandieratori d'Arezzo, Itàlia. Els escacs vivents, de l'Associació 4+1, la Coral Vent de Dalt, amb Cantem a l'amor cortés, l'espectacle In Festa i El petit somni d'una nit d'estiu, a càrrec dels alumnes de l'Escola Municipal de Teatre, configuren l'oferta d'espectacles fixes i de pagament. Les entrades ja poden comprar-se de manera anticipada a www.festadelrenaixement.cat o mitjançant el nou aplicatiu entrades.tortosa.cat.

Però més enllà de les actuacions en espais d'aforament limitat, la Festa del Renaixement es caracteritza per l'espectacle de carrer, per tot arreu i a totes hores. Els venedors ambulants Les Marchands du Puy (França), Les Grosses, els monstres de Zuvi Verum, la milícia del Terç del Vescompte de Castellbó o els joglars francescos de La Tropa Tornals, a més dels abanderats tortosins i italians, i el bestiari de la Festa, garanteixen l'ambient pels carrers i places del centre i nucli històric de Tortosa durant els quatre dies de la Festa.

Aquells que visiten Tortosa entre el 24 i 27 de juliol podran veure i gaudir dels espectacles comentats mentre passegen pels mercats, visiten algun dels cinc campaments d'època, compren en els comerços del Taulell al Carrer, o coneixen les delícies gastronòmiques que protagonitzaven les taules de les cases de menjars de Tortosa durant el segle XVI. Els restaurants de l'Associació Plat i Got inclouen, un any més, plats típics del Renaixement en les seves cartes. Altres opcions per menjar bé mentre es gaudeix de la festa l'ofereixen les evocadores tavernes de la Ruta de la Saboga.

Barcelona també es vesteix del Renaixement

Amb l'objectiu de captar l'atenció dels principals mercats emissors de turistes, l'Ajuntament de Tortosa farà el matí del proper dijous 17 de juliol, una setmana abans de l'inici de la Festa, una acció promocional pels carrers del centre de Barcelona. Els actors de la Taverna d'Enrico, que interpreten Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, es passejaran pel Metro de Barcelona, pujant i baixant del tren, on cantaran i convidaran turistes i ciutadans a visitar Tortosa i la Festa del Renaixement. Entretant, les famílies nobles del Renaixement desfilaran pel passeig de Gràcia, mentre els Abanderats de la Festa i les trompetes de la Fanfara de la Vegueria marcaran el pas per les Rambles, per la plaça de la Catedral i plaça Sant Jaume, on s'afegirà el ball de Cavallets. Tots els grups es trobaran amb els Gegants del Renaixement en un final de festa conjunt a la plaça del Mercat del Born previst per a les 12 hores.

Xavier Grasset, el pregoner de la Festa

Un dels actes centrals de la Festa del Renaixement és la cerimònia inaugural, prevista per al dijous 24 de juliol (20h) a la plaça de l'Ajuntament. Tot seguit es farà el Pregó de la Festa, que aquest any s'ha encarregat al periodista i escriptor Xavier Grasset, un gran coneixedor de la realitat social i cultural de Tortosa i les Terres de l'Ebre.Tot el programa i detalls de la XIX Festa del Renaixement a www.festadelrenaixement.cat.

Imatge Ajuntament de Tortosa


Posted via Blogaway

1 comentari:

  1. Torna lo Renaixement a Tortosa….
    http://humorcillet.blogspot.com.es/2014/07/torna-el-renaixement-tortosa.html

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta