4 de juliol del 2014

L'alcaldessa de Tivenys diu que les dietes cobrades de la FMC estan justificades pels desplaçaments


TIVENYS (Baix Ebre).- L'alcaldessa de Tivenys  Maria Beltran (PSC) ha argumentat que el cobrament de més de 4.000 euros entre 2011 i 2012 en concepte de dietes per part de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) està "suficientment justificat" per cobrir les despeses de desplaçament a reunions. Segons ha precisat, com a presidenta de la Comissió d'Igualtat de la FMC des de l'any 2007 va haver d'efectuar un mínim de dos viatges mensuals de 200 quilòmetres fins a Barcelona.

Beltran apareix en la llista de 44 càrrecs que haurien rebut sobresous de l'entitat en concepte de dietes, segons un atestat dels Mossos d'Esquadra arran el cas Mercuri difós per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció.

"Tranquil·litat absoluta", ha manifestat Beltran respecte les acusacions d'haver rebut sobresous de la FMC. Un "rebombori", assegura, en el qual s'ha vist immersa sense esperar-ho i que, lamenta, "desprestigia" la tasca política. Reconeix que cobrava "dietes" pels seus desplaçaments de Tivenys fins a Barcelona per assistir a reunions del Comitè Executiu de la Federació o d'altres compromisos derivats amb el seu càrrec de presidenta de la comissió d'Igualtat. "Més d'un o més de dos cops al mes", precisa. "No em vaig lucrar", assevera l'alcaldessa de Tivenys, tot apuntant que viatjar en cotxe des de Tivenys a Barcelona suposa, anar i tornar, una despesa al voltant dels 100 euros. Segons explica, aquestes dietes s'assignaven prèviament als pressupostos fent un càlcul dels costos que hauria d'assumir al llarg de l'any. En el seu cas, al 2011 es van fixar en uns 190 euros mensuals, que van passar a 250 en el cas de 2012. "Estan declarades a la renda", apunta. A partir de 2013, precisa, el sistema de retribució de dietes va canviar i ara s'han de justificar pel quilometratge efectuat cada cop que es viatja.

Via ACN


Posted via Blogaway

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta