24 de juliol del 2014

Tortosa enllesteix els darrers detalls per celebrar la XIX Festa del Renaixement



TORTOSA (Baix Ebre).- Més de 60 actuacions diàries, cerimònies, companyies internacionals i prop de 3.000 persones vestides d'època aconseguiran transportar els carrers, carrerons i places de Tortosa al segle XVI. Aquest dijous, 24 de juliol donarà el tret de sortida la XIX Festa del Renaixement, una de les principals recreacions històriques del sud d'Europa, amb l'acte inaugural, la cerimònia d'obertura de portes i el pregó de la festa, enguany a càrrec del periodista Xavier Graset. En aquesta edició hi destaca el reforç del component internacional en els espectacles, amb els francesos El misteri d'Ourobouros o els Mercatores Théatre de l'Alauda, o els italians Sbandieratori i Abanderats d'Arezzo, entre d'altres.

En una entrevista a Canal 21 Ebre, el regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, ha detallat els grups que hi seran presents a la festa, i ha afirmat que des del punt de vista internacional, s'ha aconseguit una programació de molta qualitat. Domingo també ha volgut destacar els espectacles propis de la festa, com són la Taverna d'Enrico de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreres, el 'Hamlet' de Lo TAT o els Abanderats de Tortosa. A banda d'aquests espectacles, la festa també comptarà amb els diferents mercats, un total de cinc campaments d'època, el Taulell al Carrer o les Jornades Gastronòmiques Mengem de Festa, que oferiran els restaurants de l'Associació Plat i Got, a més del menjar que oferiran les tavernes de la Ruta de la Saboga.

Des del punt de vista gastronòmic, per primer any la festa també comptarà amb la cervesa 'La Captiva de Despuig' i el vi 'Lo Turmentat Batiste Ciscar', una iniciativa privada dels tortosins Jordi Garcia i Ferran Faiges. Finalment, Domingo ha volgut remarcar la important implicació del teixit associatiu de la ciutat, dels comerciants i el gremi de restauradors i pastissers per dur a terme la complexa programació de la festa. Tota la informació, els horaris dels espectacles i la venda d'entrades es pot consultar al web www.festadelrenaixement.cat.

1 comentari:

  1. hola,

    Això és per informar el públic que l'senyora Anita Jones, un prestador privat de préstecs té obrir una oportunitat econòmica per a tots els necessitats de qualsevol ajuda financera. Donem préstec a tipus d'interès de 2% als individus, les empreses i les empreses sota un termes i condicions clares i comprensibles. poseu-vos en contacte amb nosaltres avui per e-mail a: (anitajones154@gmail.com)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta