23 de juliol del 2014

Una quarantena de persones intenten localitzar exemplars de cargol poma a la part dreta del Delta


AMPOSTA (Montsià).- Una quarantena de persones entre regants, membres de Seo Birdlife i personal de l'administració han resseguit tot el trajecte del canal principal de la part dreta del delta per intentar localitzar alguna posta de cargol poma. La setmana passada es va detectar al canal principal a la part dreta de l'Ebre -part on no s'ha expandit fins ara l'espècie invasora- una posta de cargol poma, i per això ara s'ha treballat a la recerca de noves presències al canal i a totes les seves derivacions. La presència d'aquesta posta és molt improbable que correspongui a un cargol que hagi arribat de manera natural, perquè el canal baixa molt ple i amb força, i, a més, no és el seu mitjà de reproducció habitual.

La seua presència en aquest canal representa un potencial d'invasió molt gran pel cantó dret, ja que és d'on surt tota l'aigua per rega aquest hemidelta. Per contrarestar aquesta possibilitat, s'ha pres una mesura excepcional que ha estat tancar tot el canal principal durant un dia malgrat estar en aquests moments en plena campanya de reg. Fins al moment, només s'ha trobat un exemplar de cargol, però fins a última hora de la tarda continuarà la recerca. Aquest fet s'ha posat en coneixement de l'autoritat competent per si es tractés d'una introducció intencionada, i, per tant, delictiva, segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta