1 d’agost del 2014

El PSC denuncia que Móra d'Ebre pagarà gairebé el triple del preu de mercat per la finca de Sauri


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El PSC de Móra d'Ebre ha denunciat aquest divendres que l'Ajuntament pagarà gairebé el triple del seu preu de mercat per la finca coneguda com a illa de Sauri. Segons els socialistes, l'equip de govern de CiU i PP ha decidit adquirir la finca per un preu de 275.135,68 euros, amb un total de de 16 pagaments de 17.195.68 euros. "Després d'haver-nos assessorat per persones qualificades i coneixedores en la compra-venda de finques, considerem que la valoració i el cost final a pagar per l’ajuntament està fora dels preus de mercat (92.470€ per hectàrea, més les despeses administratives, impostos, notaria...)", afirmen des del PSC morenc per justificar el seu vot contrari a l'operació.

La finca de Sauri està situada al marge dret del riu, entre els dos ponts de Móra d'Ebre, i l'Ajuntament vol fer-hi una gran zona verda i un aparcament. La superfície de la propietat, segons l'expedient, és de 29.752,40 metres quadrats, e´s a dir, poc menys de tres hectàrees. Des del punt de vista urbanístic, està qualificada com a sòl urbà, sistema de parcs i jardins urbans. El PSC morenc afirma que sempre ha cregut en la necessitat d'adquirir la finca per desenvolupar la façana fluvial de la població, i que ho van intentar sense èxit mentre van estar al govern (2003-2011), pels alts costos de comprar l'illa de Sauri. De fet, els socialistes recorden que la finca també es va intentar comprar durant els mandats del convergent Santiago Campos.

"Cal tenir en compte també la qualificació urbanística (Parcs i jardins), sòl inundable... que condiciona la seva urbanització", afirma el PSC de Móra d'Ebre, abans de concloure: "El pagament condicionarà futurs equips de govern, ja que el pagament s’ha fraccionat en 16 anys. Per tot plegat, i per motius exclusivament econòmics, vam decidir votar negativament l’adquisició de la finca".

Imatge Google Maps


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta