13 d’agost del 2014

El Tradicionàrius s’amplia al Mas de Barberans i celebra el centenari de Lo Canalero


ROQUETES (Baix Ebre).- El Mas de Barberans s’incorpora enguany com a subseu del Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre. El festival de cultura popular de Roquetes arriba a la seua 21a edició encetant una nova etapa, en què el cicle de música tindrà més d’una seu. Això permetrà que el Tradicionàrius puga programar més concerts, i també abastar més territori. La primera de les poblacions és el Mas de Barberans, a la comarca veïna del Montsià. L’alcalde del Mas de Barberans, Josep Maria Lleixà, ha destacat que la seua població ja fa un temps que estan treballant en la recuperació de la jota masovera, amb motiu de les festes de Sant Antoni. De fet, el primer divendres de cada mes es fa un taller gratuït de jota cantada al Museu de la Pauma, amb una participació estable d’una vintena de persones.

Els actes al Mas de Barberans tindran lloc el proper dissabte, 16 d’agost, i començaran a les set del vespre amb un taller de jota cantada a la plaça, impartit per Arturo Gaya. A partir de les nou s’inaugurarà la fira d’artesans, i poc després els alumnes del taller de jota donaran la benvinguda als assistents. Tot seguit, a les deu de la nit començarà el concert d’Eliseo Parra, un dels mites del folk ibèric, acompanyat de Xavi Lozano, l’home que fa sonar tots els tubs del món. La primera jornada del Tradicionàrius 2014 acabarà amb un ball folk amb el grup Vent de Ball.

A partir del 2015, el circuit del Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre també podria incorporar el municipi de Deltebre com a subseu. El responsable de la promotora Túbal Cultural i Espectacles, Arturo Gaya, ha recordat que la crisi econòmica dels darrers anys ha obligat a reformular el Tradicionàrius, tot obrint-se al territori i augmentant les seus, però sense deixar de ser una referència i un aparador de la música d’arrel dels Països Catalans.

En qualsevol cas, la cloenda del Tradicionàrius tindrà lloc el darrer dissabte d’agost a l’Hort de la Música de Roquetes. Enguany serà el 30 d’agost, amb una programació que recordarà el centenari de Pepe Garcia, Lo Canalero. Així, a més de la fira d’artesans, també hi haurà l’actuació dels Grallers de Roquetes, i de Joseret i la seua rondalla. El grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries oferirà el seu espectacle ‘La Jota Profana’. Finalment, Los Sirgadors presentaran les cançons del seu disc ‘La terra ensomiada’. El ball folk del Tradicionàrius anirà a càrrec dels grups Stukats del Bolet i La Carrau.

Imatge Antena Caro, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta