29 d’agost del 2014

ERC demana un pla urgent per a la rehabilitació del nucli antic de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Després que dimarts a la nit s’ensorrés la paret d’un edifici deshabitat del barri del Castell de Tortosa, el grup municipal d’ERC també ha demanat un pla urgent per la rehabilitació del nucli antic. Segons els republicans, l’ensorrament de la casa del carrer Sant Felip Neri “posa de manifest, un cop més, la situació de deixadesa en què es troba el casc antic de la ciutat, fruit de les polítiques urbanístiques dels alcaldes dels darrers 30 anys, que han primat el creixement del municipi cap a la perifèria sense preocupar-se per incentivar la rehabilitació dels barris centrals del municipi”.

Els republicans també afirmen que la imatge que ofereix la zona on s’ha produït l’ensorrament “no transmet seguretat als veïns ni als turistes”. En aquest sentit, des d'ERC han instat a l'Ajuntament de Tortosa que presenti, el més aviat possible, un pla per la rehabilitació del nucli antic. També demanen que l’Ajuntament apliqui les mesures pertinents per evitar els ensorraments que posen en perill la seguretat del veïns i veïnes de la zona.

D'altra banda, les primeres inspeccions realitzades pels tècnics municipals descarten que la casa que es va ensorrar parcialment dimarts a la nit al s’haja d’enderrocar en breu, ja que no hi ha perill imminent d’ensorrament. La casa, que es troba deshabitada, es va ensorrar vora les 22.00 hores, quan es va desplomar el mur lateral. El succés no va ocasionar ferits i la Policia Local va tallar ràpidament els accessos al carrer. Davant els fets, com ERC, també el grup d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha demanat a l’equip de govern de CiU un pla urgent per a la rehabilitació del nucli antic de la ciutat.

4 comentaris:

  1. I què esperem?
    Som la ciutat més degradada de tot Catalunya i...de més enllà!

    ResponElimina
  2. Fa pena veure com alguns de seguida van a fer-se la foto o posen el crit al cel cada cop que una casa del nostre casc antic cau, i CAP Ajuntament ja sigue de Conveniencia i Unió o del Tristpartit fa res seriós per recuperar tant el patrimoni o afavorir l'habitabilitat dels barris, només enderrocar, enderrocar sense recuperar, deixant un paisatge que a voltes sembla la Franja de Gaza, ja hem perdut quasi tot un barri històric com és el del Sant Jaume, hem cobert o fins i tot destruit restes arqueològiques, cases deshabitades quasi en runes algunes amb elements molt antics o arquitectonicament interessants s'estan perdent, moltes vegades ha estat la iniciativa privada qui ha pogut recuperar espais com els dos banys arabs que restaven amagats i desconeguts, sense cap interes de les autoritats locals, més ocupades en fer carrera dins dels seus respectius partits, i encara xulejem de ciutat antiga en unes festes del Renaixement que cada cop són més per a guiris i pixapins.

    ResponElimina
  3. ...todo el barrio antiguo tiene que ir abajo, la catedral y la Zuda, tienen que quedar desnudos de casas, puede que construyan algun chaletito, pero todo ha de ser zona ajardinada, sin arboles que se hagan altos, paseos de ronda, y plazas y plazuelas, eso ya hace años que esta estipulado, si bien han perdonado un grupo de casas de la calle de la Rosa, hicieron una fachada falsa a la plaza de la Cinta, cuando perdonaron aquellas casas...

    ResponElimina
  4. Vostè requereix assistència financera o préstec urgent? i has d'ésser decebut pels bancs. Podem proporcionar una subvenció directa de fins a 5 milions d'euros a les taxes d'interès pràctic per a més informació i requisit de sol • licitud, contactar amb nosaltres via e-mail uspf.associates@gmail.com
    Consideracions.
    Moises Miguelro

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta