4 d’agost del 2014

La UPTA, Alternativa per Bot i Units per Horta, a favor de la consulta del 9N

BATEA (Terra Alta).- La Unió per la Terra Alta (UPTA), Alternativa per Bot (ApB) i Units per Horta (UpH), formacions fins ara associades al PSC, han emès aquest divendres un comunicat manifestant la seua posició favorable al dret a decidir de Catalunya. Amb tot, el comunicat està datat just una setmana abans, el passat 25 de juliol. És a dir, fins i tot seria posterior a la visita que el nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va fer dimecres passat a la població de Batea, per reunir-se amb l’alcalde Joaquim Paladella i amb el grup municipal de la UPTA. En el seu comunicat, la UPTA, Alternativa per Bot i Units per Horta es demarquen de la direcció del PSC i recorden que el dret d’autodeterminació de Catalunya forma part dels seus estatuts fundacionals, i que prenen el compromís públic de treballar perquè es puguen celebrar les consultes acordades per la ciutadania, començant per la consulta del 9 de novembre.

De fet, quant als actes de l’11 de Setembre d’enguany, les tres formacions encoratgen la gent a participar activament en els actes centrals de Barcelona com en els convocats arreu del territori. Però el comunicat no cita directament la ‘V’ humana que ha convocat l’Assemblea Nacional Catalana.

Així mateix, també demanen que els grups polítics del Parlament donen exemple respectant i fent complir els resultats de les consultes ciutadanes celebrades en els darrers anys arreu del territori. Aquest punt es pot entendre per les consultes amb què els veïns d’Horta de Sant Joan i del Pinell de Brai van rebutjar els projectes del parc eòlic i de l’abocador, respectivament.

Finalment, de cara a les municipals del 2015, la UPTA, Alternativa per Bot i Units per Horta no deixen clar si tornaran a concórrer vinculats al PSC a través de la candidatura de Progrés Municipal. Només afirmen que seguiran treballant “per una democràcia de base popular”, on prevalga l’opinió de la gent del territori per damunt dels interessos de “particulars, especuladors i conxorxes de foscos personatges que l’únic interès que persegueixen és forrar-se a costa de trinxar les comarques més pobres de Catalunya".

Imatge d'arxiu del PSC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta