6 d’agost del 2014

Les rutes sobre la Tortosa de la Guerra Civil incorporen la catedral i el convent de Santa Clara

TORTOSA (Baix Ebre).- L’empresa ebrenca Terra Enllà ha incorporat dos actius patrimonials de primera magnitud al seu guiatge per la Tortosa de la Guerra Civil. Aquests actius són les visites al refugi antiaeri i la nau de la Catedral, i al claustre del convent de Santa Clara. Dues novetats que coincidiran, aquest mes d’agost i setembre, amb dos fets remarcables que succeiran a la ciutat al voltant d’aquest període històric.

D’una banda, el primer dels guiatges tindrà lloc aquest proper dissabte, 9 d’agost, just un dia després de la commemoració del 75è aniversari de l’execució de l’alcalde republicà de la ciutat, Josep Rodríguez. De fet, en l’estrena d’aquesta ruta per la ciutat, el passat 26 de juliol, va assistir-hi el nét de l’alcalde que, emocionat, va relatar el periple del seu avi. Terra Enllà culmina el seu guiatge abordant el recorregut vital de l’alcalde màrtir de Tortosa. S’oferiran dues sortides, a les 10.30 i a les 18.30 hores.

La ruta prevista pel mes de setembre, el dissabte dia 6, coincideix amb les festes majors de la Cinta, i concretament amb la conferència de l’historiador Jacobo Vidal Franquet sobre el tresor perdut de la Catedral de Tortosa, l’any 1939. S’oferiran dues visites, la primera, a les 10.00 hores, abans de la conferència, i la segona a les 17.00 hores. Les rutes guiades matinals surten de l’antic pont del ferrocarril, mentre que les de tarda tenen la sortida des de la façana de la catedral, amb un preu de nou i vuit euros, respectivament. Per als menors de 12 anys, l’entrada es gratuïta, mentre que els menors d’entre 12 i 18 anys tenen un descompte del 50%. Les persones interessades poden reservar a la pàgina web www.terraenlla.com, a l’adreça de correu electrònic terraenlla.guiatges@gmail.com o bé al telèfon 636.67.99.69.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta