6 d’agost del 2014

Nous tractaments del CODE contra els mosquits del Delta i la mosca negra de l'Ebre

CAMARLES (Baix Ebre).- El Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE) realitzarà el proper 11 d’agost el tercer tractament de l’any dirigit a les larves dels mosquits que es generen als arrossars propers als nuclis urbans i urbanitzats del Delta. Amb aquests tractaments, el CODE contribueix des de fa més de 20 anys a rebaixar les poblacions de mosquits presents a les comarques de l’Ebre, tot utilitzant les metodologies més punteres i alhora més respectuoses amb l’alt valor ecològic del territori. En funció de la climatologia, el tercer tractament es podria allargar durant tota la setmana que ve.

Els tractaments contra els mosquits del Delta es realitzen sota la supervisió de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i es financen gràcies a les aportacions dels membres del CODE. És a dir, els ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i Montsià, i també la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece).

Els tractaments s’inicien a l’hemidelta esquerra, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar. Tot seguit, passen a l’hemidelta dret, on es faran les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita. En total, els tractaments inclouen un total de 2.700 hectàrees d’arrossars perimetrals.

D’altra banda, els tècnics del CODE van poder realitzar aquest dimarts, amb normalitat, el sisè tractament d’aquesta campanya 2014 contra la mosca negra, en diferents trams del riu entre Ascó i el Delta. En aquest cas, un helicòpter va abocar al riu 2.000 litres de l’insecticida biològic BTI, que ataca les larves de la mosca negra i ajuda a reduir les seues poblacions. Aquest dimecres es mostrejaran diversos punts per avaluar l’eficàcia del tractament. El CODE ha pogut realitzar enguany tots els tractaments possibles, i això ha fet disminuir la presència de larves a l’Ebre. El CODE podria fer un nou tractament contra la mosca negra al setembre.

Imatge CODE

4 comentaris:

  1. Mosca negra i Moquit tigre...ho tenim tot aquí.

    ResponElimina
  2. També l'amenaça real del PHN pepero ...

    ResponElimina
  3. Ves en compte amb los de Lleida i el Segre

    ResponElimina
  4. ...Guti..., que tus colegas madrileños ya hablan de traer aguas dulces francesas, Armando Gresca, no lo excites demasiado que el chaval esta como un flan, no ves que le destrozo todos sus sabios argumentos, que la mayoria estan calcados de lo que dicta el Aznar en su fundacion... caramba que en Irak habian armas de destruccion masiva y no las hallaron, eran bacteriologicas, y ahora las encontramos (gripe aviar en China) y (lo que pasa en Africa ecuatorial), que han tenido que traer al pobre sacerdote de los hermanos de San Juan de Dios, porque alli se nos muere el hombre, los ignorantes han lanzado el grito al cielo porque nos contaminara España, seguro que son los que votan a los de P x C...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta