21 d’agost del 2014

PxC no participarà als actes de la Cinta 2014 per rebutjar el 'Planta d'Estelada' de Tortosa per la Independència


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) a Tortosa ha anunciat que el seu regidor, Jordi Casanova, no participarà institucionalment en cap acte de les festes de la Cinta d’enguany. El motiu és la incorporació d’un acte de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en el programa oficial de festes, ja que Tortosa per la Independència ha previst hissar una estelada de grans dimensions a la plaça del Bimil·lenari el proper 5 de setembre. Segons PxC, les festes de la Cinta es convertiran “un cop més” en unes festes “d’adoctrinament polític”. Aquest grup municipal adverteix que la bandera estelada “res té a veure amb la bandera de la ciutat ni amb la senyera de tots els catalans”. De fet, PxC titlla l’activitat ‘Planta l’Estelada’ com un acte “fastigosament polític”, i afirma que l’independentisme és “una ideologia radical”.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, el grup de Casanova també afirma que l’estelada representa “odi, violència, demagògia, divisió, separatisme, confrontació i corrupció”. Finalment, PxC assenyala que fora de les festes de la Cinta hi ha 360 dies a l’any per organitzar actes polítics. L’any passat, el grup de PxC ja va protestar de la mateixa manera, no participant en les festes de la Cinta, perquè al programa oficial també es va incloure la cadena humana per la independència entre els dos ponts de Tortosa. Cal recordar que l’Ajuntament de Tortosa és un dels municipis adherits a l’Associació de Municipis per la Independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta