1 d’agost del 2014

Tortosa concedirà a títol pòstum la Medalla Pugna Pro Patria Dertosa a l’alcalde màrtir Josep Rodríguez


TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l’Ajuntament de Tortosa concedirà el proper dilluns la medalla Pugna Pro Patria Dertosa, a títol pòstum, a qui va ser alcalde de la ciutat durant la Guerra Civil espanyola, el republicà Josep Rodríguez. Es tracta d’una medalla que no s’havia atorgat fins ara, tot i que figura en el reglament d’honors de l’Ajuntament de Tortosa, i és un reconeixement al treball per la ciutat. I és que el 8 d’agost farà 75 anys que l’alcalde Rodríguez va ser afusellat a Tarragona, després de ser empresonat pel règim de Franco. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat aquest divendres que, més enllà d’aquest reconeixement que no s’havia fet mai, l’Ajuntament farà el descobriment d’un cartell davant del parc que hi ha en el carrer que porta el seu nom al Grup El Temple, la barriada abans coneguda com a 13 de Gener.

Al marge de diverses modificacions pressupostàries i altres qüestions de tràmit, el ple de Tortosa debatrà un total de set mocions polítiques presentades pels grups municipals. Per exemple, tant el PSC com ERC han presentat dues propostes per recuperar i posar en funcionament les fonts urbanes de Tortosa. En aquest sentit, Bel ha assegurat que totes les fonts estan operatives, si l’Ajuntament vol que estiguen operatives. Segons l’alcalde, es van apagar algunes fonts perquè era difícil controlar que es feia un bon ús de l’aigua. Tot i així, Bel ha recordat que l’Ajuntament ha restaurat recentment la font de l’antic escorxador, i ha acusat els grups de l’oposició d’anar “a rebuf” de l’acció del govern municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta