6 d’agost del 2014

Trens Dignes anima ajuntaments i usuaris a rebel·lar-se per aconseguir un millor servei a l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ha anunciat noves mobilitzacions per reclamar un millor servei ferroviari al territori. En primer lloc, proposarà un model de moció perquè els grups municipals de tots els ajuntaments del territori les presentin als seus plens. Tot seguit, també han avançat la realització d’una campanya d’informació i sensibilització ciutadana, dirigida als usuaris dels trens que surten des de les Terres de l’Ebre. Aquesta campanya s’engegarà el proper mes de setembre, i s’intensificarà en funció dels efectius de la plataforma.

D'una banda, la presentació de la moció va dirigida als ajuntaments i als ens comarcals, perquè assumeixin com a pròpies les demandes de la plataforma i facen tot el possible per assolir-les. Per exemple, Amposta i Deltebre han estat els darrers ajuntaments que han aprovat mocions per reclamar un servei ferroviari digne. La proposta de moció reclama la incorporació de les Terres de l’Ebre en les Rodalies del Camp de Tarragona; l’arribada de més trens d’alta velocitat amb l’estació de l’Aldea; i l'arribada de la integració tarifària al transport públic de les Terres de l’Ebre. Al marge d'aquests punts, la plataforma també reivindica la substitució dels combois antics per unitats noves, i l’aplicació d’un factor corrector que no penalitzi tant la distància en el preu del bitllet i la creació d’abonaments i descomptes per a estudiants i treballadors que siguin usuaris habituals del tren. A la vegada, la moció alerta que els deficients serveis ferroviaris de les línies R-15 i R-16 poden ser un factor de frenada del desenvolupament turístic del territori.

Durant la presentació de les noves accions, la Plataforma Trens Dignes ha manifestat que aquest nou full de ruta respon a la falta d’interès de l’administració davant els intents del col·lectiu d’organitzar diverses trobades per tal de transmetre les seves propostes. Trens Dignes també ha assegurat que un segon factor que ha accelerat l’anunci d’aquestes accions i mobilitzacions ha estat l’empitjorament del servei ferroviari durant aquests mesos d'estiu. “A banda dels retards habituals de deu o quinze minuts, han hagut retards de més d’una hora de trens que s’han quedat tirats a l’Ametlla de Mar o a Hospitalet de l’Infant”, ha denunciat una de les portaveus de Trens Dignes, Cristina Bel. La plataforma creu que aquests retards es deuen a què es prioritza el pas dels trens de llarga distància que no paren al territori i els Rodalies del Camp de Tarragona.

De fet, Trens Dignes ha aprofitat també per assenyalar que les Terres de l’Ebre queden excloses del circuit turístic de Catalunya, perquè no pot optar a unes connexions ferroviàries i de transport públic que siguin competitives amb les d’altres destinacions turístiques catalanes. La millora de les condicions dels trens del Camp de Tarragona i les Comarques Gironines, a les que s’han d’afegir l’increment de freqüències d’aquest estiu, fan “evident que la política de transport públic de la Generalitat de Catalunya no inclou les Terres de l’Ebre”, segons ha denuncia un altre dels portaveus, Josep Casadó.

En aquest sentit, Trens Dignes insisteix a reclamar l’entrada de les Terres de l’Ebre a les Rodalies del Camp de Tarragona (així com l’entrada del Priorat, comarca del Camp de Tarragona que s'ha quedat fora de la xarxa de Rodalies). “Demanem que els trens que van fins a Reus i Hospitalet de l’Infant s’estiren cap a Flix i Tortosa respectivament, això es fa a molts llocs i no implica cap problema”, ha explicat Casadó. "Es tracta, doncs, d’aprofitar els potencials turístics de les Terres de l’Ebre (nomenades recentment Reserva de la Biosfera) i atreure l’arribada de visitants per mitjà d’unes infraestructures de transport públic dignes i competitives que fins ara contribueixen més a la diàspora dels jóvens i els treballadors que a la creació d’oportunitats laborals al nostre territori", afirmen des de la plataforma.

Imatge Trens Dignes a les Terres de l'Ebre

10 comentaris:

  1. Podrien subvencionar a la gent a un viatjet a Girona, una mena de "turisme" per poder apreciar les diferencies. I facilitar un model de cartes per a depositar a la "bustia de suggerències". Tot ben civilitzat.

    ResponElimina
  2. L’altre dia al tren que anava fins a Barcelona hi havia molta gent (guiris la gran majoria) que anaven de peu perquè no hi havia prous seients. Al cap d’una estona em vaig adonar de que entre els “guiris” hi havia varis carteristes que estaven fent l’agost al vagó. Em vaig ficar a cridar “watch your pockets” com un histèric, mentre la gent pensava que estava boig. El carterista li va tornar la bitlletera a la víctima, em va amenaçar de mort i es va canviar de vagó.

    Vaig trucar als mossos d’esquadra per avisar de que hi havia tres carteristes i que els podia identificar. Al baixar a l’estació de Tarragona vaig veure com els tres lladres em dedicaven botifarres sabent que ara ja tenien via lliure per robar el que volguessin. Em vaig dirigir a la seguretat privada i em van comentar que ja ho sabien, que ja saben qui són i que actuen així tots els dies però no hi poden fer res. Vaig anar a Atenció al Client per avisar dels fets i em va dir que si volia alguna cosa fes un escrit. I finalment em vaig trobar la parella de mossos que me preguntaven si el tren havia marxat (evidentment ho havia fet).

    A tota història hi ha un llest i un tonto. En aquesta els llestos són els tres carteristes i els tontos per ordre: la seguretat privada dels ferrocarrils, la senyoreta d’atenció al client, els mossos d’esquadra i un servidor.

    Sento el rollo però ho tenia que contar. I si agafeu el tren a part de les demores, els quatre xavals de sempre que no paguen i la calor, aneu amb compte amb la cartera.

    ResponElimina
  3. ...ves eso de los carteristasa, seguro que son de la Europa del Este, cuando Cataluña sea independiente, quedara inmediatamente solucionado y hasta los robos en las fincas, y los hilos de cobre..., esto te lo garantizo...

    ResponElimina
  4. Eran de Europa del este. Pero menuda panacea esto de la independencia de Cataluña? No habrá ladrones y eso que ha habido uno robando más de 30 años!

    ResponElimina
  5. ..."segun mis noticias"...¡HABRAN! mas chanchullos destapandose dentro de poco, se nota que no leistes mis "disertaciones" sobre el tema hace unos cuantos dias, pero entonces "solte" que los CHORISOS (asina en tortosi) sean unos simples carteristas, sean señoritingos de guante blanco, son eso "unos chorizos", se que en nuestra "fidelisima","puterisima", "beatisima" y "facholidisima" ciudad "of" Tortuxa, pronto se destapara algo, aunque tambien se que los ilustres fachas de aqui, van a taparlo, "CHIIISSSTTTT" que la "merde" (asina en frances), no corra muixo, que hase mal olor..., pero te lo digo claro, tan claro como el caldo que me daran al asilo, cuando seamos indepes (pues el clamor ya llega hasta la ONU) esta mierda simplemente desaparecera, y las riquezas robadas volveran, si no se pudriran en la trena y a sobre picaran piedra con un pico y mazo, pero para eso tenemos que ser independientes, la corrupcion pequeño cachorrillo de los del Imperio (normalmente digo imPPerio) Hacia Dios, desaparecera, pues hay sobrados controles para saber lo que hay que saber, pero SPAIN es diferente, la corrupcion esta institulionalizada, empezando por las altas esferas y terminando por las bajas...¿sabes lo que hizo un señor" menestro" del PSOE?, no hacia ni un mes que juro su cargo y se fue al Banco de España, y no se cuantos "tropezientos" millones de pelas (no habia el euro...se hablaba del EQUO o EKUO) en credito al 3 %, acto seguido se fue al Banco Hispano Americano y los deposito a plazo fijo, al precio de un 7 %...al cabo de unos años, los saco y los llevo al Banco de España... o sea que esta tierra, es tierra de corruptela...

    ResponElimina
  6. Quan parles de la corrupció de l’Imperi no oblidis que hi ha estudis de la Comissió Europea que situen a Catalunya com una de les regions més corruptes d’Europa. Normal si tenim en compte que lo que ha defraudat Oleguer Pujol és dos vegades el PIB d’Andorra. Resulta que els informes i denuncies que es remetien a l’Oficina Antifrau de Catalunya acabaven al despatx d’Artur Mas. I això sol passar amb la gran majoria de les denuncies que s’interposen a municipis governats per CiU.

    Aquesta és la trista realitat, que desprès d’acusar de lladres als veïns ens hem donat compte que el nostre cap de família ens ha estat robant durant trenta anys. I per tant, no és d’estranyar que investigacions recents situïn Catalunya al nivell de Calàbria. Ja veus, la màfia la tenim a casa-

    ResponElimina
  7. ...si, y algunos calabreses, camorranos y demas especimenes por el estilo, se han refugiado por aqui, pero ya ves, han caido y los han trasladado a sus lugares donde hicieron sus" piadosas obritas", y esos que dices, como tantas ocasiones han ido a la fuente con su "cantarito", que mira, ya ves, el vejete ha querido meternos la milonga, pero la cosa ya hace años que se les "miraba lo que hacian", ahora no te creas que" tus" jefes catalanes son unos inocentes que nunca han roto platos (porque los gastan todos de plastico)...¿sabes?... ah!... muy prontito se destaparan cositas de este bando, no te quepa la menor duda, ahora no te lo digo para herir, no, solo te digo que la mafia internacional tiene a sus correligionarios lugareños, "A" tu te pones en el PP, "B" tu te pones al PSOE, "C" tu a los verdes/ex-comunistas, "D" tu te pones a tal sindicato..., y asi con todos los estamentos, ya ves se crea una formacion politica nueva, y aparecen afiliados de todos los partidos existentes..., en fin eso es lo que hay, y los que no hay en este puto mundo, suficientes pelas para dejarse "comprar", pues a amargarles la existencia...

    ResponElimina
  8. Sr. Solé, vosté que parla tant del clan PUJOL ( i amb tota la raó, per cert ), perquè no parla ( encara que sigui una miqueteta ) del clan GENOVA ( els mafiosos Sanchís, Lapuerta, Bárcenas, Aznar i el seu gendre, Rajoy, Rato, Trillo, Montoro, "El Señorito Andaluz", etc. ) ???

    No sé si independents o no, però el cert és que haurem de fer neteja d'aquests partits tradicionals ( tots corruptes ) i fer "borrón y cuenta nueva" ...

    ResponElimina
  9. No, la culpa no la tenen les sigles. No hi ha partits corruptes i altres que no ho siguin. El que hi ha, és persones corruptes i persones honestes. Cadascú té que tenir un sentit de la responsabilitat personal i més quan parlem d’un funcionari públic que ha de ser exemple i garant de la moral pública i la decència comú.

    Te dono la raó en que fins ara no hem sigut suficientment durs amb aquells que han infringit les normes. Sóc el primer en entonar el “mea culpa”. Per no ser considerats massa severs, hem fallat al callar allò que s’hauria d’haver dit. Hem deixat passar dècades d’erosió de la responsabilitat, de la virtut social, del respecte als altres, de l’autodisciplina.

    Negar-se a utilitzar les paraules “correcte” i “incorrecte”, implica una negació de la responsabilitat personal i el concepte d’elecció moral. I això s’ha d’aplicar a tots els àmbits de la societat, no sols a la política.

    I això no es soluciona canviant els partits tradicionals per altres de més novedosos. Això és soluciona fomentant una societat més responsable. On els pares siguin responsables de l’educació dels seus fills, on les empreses siguin responsables dels seus actes, on els polítics siguin els garants d’aquesta moral pública...

    ResponElimina
  10. ...muy buenas palabras, pero la principal fuente de decencia es la Madre Santa Iglesia Cristiana Apostolica y Romana..., y son los primeros inmorales que hay, ya sabes hace años un Papa duro 15 dias (por el Vaticano a grito pelao el Sumo Pontifice metiendo caña a unos cuantos cardenales) aqui en esta nacion nuestra (para mi hoy "nuestra" por imperativo legal) la casta sacerdotal hay lo que hay, y no digo mas, para que los dueños del sitio me lo censuren...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta