7 d’agost del 2014

Una entitat animalista porta als jutjats els bous a l'ermita de la Mare de Déu de l'Aldea



 L'ALDEA (Baix Ebre).- L’Associació contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actyma) ha interposat dues denúncies davant la Delegació del Govern a l’Ebre per la celebració d’un espectacle de bous a l’ermita de la Mare de Déu de l’Aldea, els dies 8 i 9 de juny. Actyma considera que durant aquest acte es va incomplir la llei que regula aquestes festes, en celebrar-se al claustre de l’ermita. Un espai que, segons l’associació animalista "no reuneix les condicions estructurals per a aquests espectacles".

Actyma denuncia que l’element usat com a entaulat són uns taulers de fusta que pretenen ser barreres de protecció, però deixen uns espais oberts entre barreres i columnes del claustre de l’ermita. L’associació també afegeix en la seva denúncia que no hi ha cap protecció entre les columnes d’accés directe a les galeries, fet que permet al bou introduir-se sense cap dificultat dins d’elles, on es troben els participants. A més, Actyma afirma que els bous podien saltar la barrera, de manera que "l’animal va estar en perill de lesions o danys i de fer mal als espectadors que s’hi refugiaven".

Per últim, l’entitat denuncia que "no es va fer sortir els menors de 14 anys de la part de baix del claustre, on s’introdueixen constantment les banyes de l’anima"’. Amb tot, l’Associació contra la Tortura i el Maltractament Animal sol·licita que s’incoïn expedients sancionadors contra els responsables dels espectacles.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta