11 de setembre del 2014

Amposta espera el dictamen dels arqueòlegs per soterrar les restes de la plaça de l'Ajuntament


AMPOSTA (Montsià).- L'Ajuntament d'Amposta es manté a l'espera del dictamen dels arqueòlegs del Departament de Cultura, previsiblement la setmana vinent, per donar una solució definitiva al tram de mur i les restes humanes d'un antic cementiri aparegudes durant les obres de remodelació del carrer Major i la plaça de l'Ajuntament. Presumiblement, l'estructura que els treballs d'urbanització han deixat al descobert correspondria als fonaments de l'antiga església, al costat de la qual s'ubicava el cementiri. La regidora d'Obres i Urbanisme, Isabel Ferré, s'ha mostrat partidària de cobrir amb geotèxtil i material, però no descarta que es pugui acabar excavant i preservant les troballes.

Les actuacions urbanístiques van començar el passat 8 d'agost, són executades per l'empresa GICSA, amb un pressupost de 204.000 euros i tenen un període d'execució de 20 setmanes. Abans de començar, el consistori va contractar un arqueòleg que va efectuar tres cates amb l'únic resultat d'algunes peces de ceràmica. Ara, el consistori s'ha vist obligat a concentrar les obres a la part del carrer Major i deixar, pendents del dictamen del Departament de Cultura, l'execució de la plaça. "En base a aquest informe sabrem les actuacions que podrem fer i decidirem", ha declarat Ferré.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta