25 de setembre del 2014

Amposta ja té l’informe dels arqueòlegs sobre les restes aparegudes a la plaça de l’Ajuntament



AMPOSTA (Montsià).- La primera tinent d’alcalde d’Amposta, Isabel Ferré, informarà aquest divendres els grups de l’oposició les conclusions de l’informe que ha redactat el Departament de Cultura sobre les restes arqueològiques aparegudes a les obres de la plaça de l’Ajuntament. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Ferré ha negat les acusacions d’improvisació que li han fet des de l’oposició, i ha remarcat que era molt complicat saber que les restes de l’antiga església i del cementiri apareixerien tan a prop de la superfície. La regidora d’Urbanisme ha explicat que l’arqueòleg municipal va fer uns sondejos previs en què només van aparèixer restes de ceràmica. Així, tot i que no ha avançat el contingut de l’informe, Ferré ha assenyalat que hi ha diferents opcions per actuar-hi, com ara extraure les despulles humanes. L’altra opció és tornar a colgar les restes i instal·lar-hi un panell explicatiu que informarà de com era l’antiga església.

D’altra banda, la regidora d’Urbanisme ha replicat les crítiques de republicans i socialistes al fet que cap empresa d’Amposta es presentés als concursos per fer les grans obres públiques que s’estan fent a la ciutat. Ferré ha dit que l’oposició “s’està quedant sense arguments”, per haver dit que els plecs de condicions dels projectes haurien pogut redactar-se d’una altra manera. Segons la primera tinent d’alcalde, l’Ajuntament sempre convida el gremi de constructors a presentar-se a totes les obres que, legalment, pot adjudicar per procediment negociat. Però que els projectes més grans només es poden adjudicar per concurs públic.

Ferré ha repassat les grans obres que s’estan realitzant a Amposta, com ara la nova estació d’autobusos, la futura oficina de turisme de l’antic escorxador, o la nova residència per a la gent gran. A banda, també hi ha projectes més petits, que són els que s’han pogut adjudicar a empreses locals. Segons Ferré, aquest divendres l’Ajuntament traurà a concurs els treballs de pavimentació de carrers, un projecte que sí que podran assumir directament les empreses ampostines.


A més, Ferré també ha explicat que l’empresa que farà les obres de millora de la carretera dels Eucaliptus, a partir d’aquest mes d’octubre, també contractarà treballadors d’Amposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta