17 de setembre del 2014

Cinc patis interiors del nucli antic de Tortosa, escenari del festival d'art efímer 'A cel obert'


Festival A Cel Obert (Promocional) from A Cel Obert on Vimeo.


TORTOSA (Baix Ebre).- Cinc patis interiors del nucli antic de Tortosa seran l'escenari d'un nou certamen d'art efímer que se celebrarà a la ciutat per primer cop entre el 26 i 28 de setembre. 'A cel obert' és una iniciativa de tres joves emprenedors que volen contribuir a difondre el patrimoni cultural de la ciutat amb una clara aposta pel turisme cultural, i que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament. Tot i ser la primera edició, els organitzadors han rebut fins a una quarantena de propostes per participar en el festival, arribades des de Catalunya, el Rosselló, el País Valencià i, fins i tot, des de Mèxic. De totes les propostes, un jurat especialitzat n'ha escollit les cinc finalistes.

Les cinc intervencions escollides entre la quarantena de treballs que es van presentar es podran veure en cinc espais del nucli antic: el pati de Sant Domènec -a l'Escola Oficial d'Idiomes-, el pati de Sant Joan -al Casal Tortosí-, el pati del convent de la Puríssima, el pati del Palau Episcopal, i el pati dels Llimoners al Museu. Els cinc projecte seleccionats són 'Buit/Ple' d'Enric Navarro, Anna Prats i Joan Valls; 'Tot és aigua' de Mireia Andreu; 'El Cel a la Terra' de Rebeca Royo; 'De la Terra al Cel' de Xavier Isart, María Domínguez i Laura Veciana; i 'El Buit i el Ple' d'Inés Virtanen i Sandra Anglès.

Els tres joves impulsors del Festival d'Intervencions Efímeres 'A Cel Obert', Roman Aixendri, Maria Bernat i Cristina Bestratén, van coincidir a tirar endavant un certamen amb l'objectiu de fomentar i promoure la creació artística i la difusió del patrimoni de la ciutat. "Volem apostar per atraure turisme de qualitat cultural al nucli antic", ha explicat Roman Aixendri. "Hem volgut començar de forma modesta però aspirem a ampliar el certamen en pròximes edicions i poder descobrir una desena de patis de la ciutat", ha afegit un dels impulsors.
 
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha mostrat convençut que el festival tindrà continuïtat en pròximes edicions i que es podrà consolidar a la ciutat com un referent cultural de l'art efímer. El festival 'A Cel Obert' està organitzat per l'Ajuntament de Tortosa amb el suport de l'Antena Cultural de la URV, la Diputació de Tarragona, i la Generalitat. La inauguració es farà divendres 26 de setembre a les set de la tarda al Museu de Tortosa, amb una visita comentada als patis amb intervencions. Es pot trobar informació de tots els projectes seleccionats a la pàgina web www.acelobertfestival.cat.

Imatge A CEL OBERT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta