2 de setembre del 2014

L'alcalde de Tortosa aposta per unes eleccions municipals amb segona volta i llistes desbloquejades


TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ha volgut expressar la seua opinió "personal" sobre el debat obert pel govern estatal del PP sobre l'elecció dels alcaldes en les pròximes eleccions municipals. Bel ha assegurat que no comparteix "ni la forma ni el fons" i ha assegurat que, en cap cas, es pot plantejar una proposta d'aquesta transcendència sense consens. Pel dirigent convergent, el sistema "més democràtic" seria optar per unes eleccions municipals amb segona volta. "Es tracta que l'alcalde acabi sent escollit per la gent, no pels regidors, i l'actual sistema permet que els regidors electes votin a un alcalde a qui els ciutadans no han votat", ha afegit Bel en declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Ferran Bel creu que la segona volta s'hauria de fer una setmana després de la primera votació i es mostra partidari d'establir que hi puguin anar els dos o tres candidats amb millor resultat o en base al percentatge de vots mínim que es puga determinar. A més de la segona volta, l'alcalde de Tortosa també estaria d'acord en fer llistes desbloquejades perquè el ciutadà decidisca els regidors que integren el govern municipal. També és partidari d'allargar els mandats municipals a cinc anys, i una limitació a dos mandats per les ciutats grans.

Bel creu que aquestes mesures contribuirien a "donar estabilitat" als governs municipals i que no es depenga del "caprici" o del "transfuguisme" d'una persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta