19 de setembre del 2014

L’ANC crida els ebrencs a fer-se voluntaris de la nova campanya 'Ara és l’hora’ a favor de la consulta



TORTOSA (Baix Ebre).- L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida a la ciutadania de les Terres de l’Ebre perquè es facin voluntaris de la nova campanya ‘Ara és l’hora’, que busca un total de 100.000 activistes arreu del país. Després de l’èxit de la ‘V’ humana de l’Onze de Setembre a Barcelona, l’ANC i Òmnium Cultural s’han conjurat per respondre a la possible suspensió de la consulta del 9 de novembre a mans del Tribunal Constitucional, tot mobilitzant 100.000 voluntaris per començar una campanya de proximitat a favor del dret a decidir. El flixenc Marcel Guiu, membre del secretariat nacional de l’ANC, ha explicat aquest divendres els detalls de la nova campanya, que es basarà molt en el porta a porta per escoltar l’opinió de la gent, més enllà de convèncer els indecisos sobre la independència. Segons l’ANC, sumar-se com a voluntaris a la nova campanya és també una manera de donar suport a la Llei de Consultes que aquest divendres ha aprovat el Parlament.

Una part dels voluntaris sol·licitaran ajuda econòmica per costejar la campanya ‘Ara és l’hora’. A banda, hi haurà d’altres que pintaran o vestiran de groc tot tipus d’elements quotidians, per recordar la ciutadania que el 9N cal anar a votar. En la campanya porta a porta, els voluntaris faran una breu enquesta i evitaran polemitzar sobre la independència. Segons Guiu, el que sobretot faran serà escoltar què vol i què espera del procés cadascuna de les persones enquestades. A més, els voluntaris aniran acompanyats de persones conegudes que ja han confirmat la seua participació en la campanya.

En la mateixa entrevista a Canal 21 Ebre, el membre del secretariat nacional de l’ANC ha insistit que la consulta del 9N és la millor opció per conèixer l’opinió de la ciutadania, per davant d’unes possibles eleccions plebiscitàries. De fet, quant a la possible suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional, Guiu ha remarcat que l’Estat espanyol s’equivoca de donar una resposta legal a un tema polític. En aquest sentit, ha valorat que el més important del referèndum d’Escòcia no és la victòria del ‘No’ per davant del ‘Sí’, sinó el fet que el Regne Unit ha permès que la gent haja pogut votar democràticament.

Finalment, Guiu ha assenyalat que en els propers dies podran concretar quants ebrencs van sumar-se a la campanya ‘Signa un vot per la independència’, que en xifres globals ha assolit uns 750.000 suports.

3 comentaris:


  1. A algú li pot semblar una campanya molt simpàtica. A mi no. No em fa gens de gràcia que la gent de l’ANC tingui coneixement d’on visc. I no em fa gràcia perquè no me’n fio del tractament que faran de les meues dades i perquè una organització que s’enfronta directament a l’Estat de Dret fa que em qüestioni quins són realment els seus propòsits finals.

    ResponElimina
  2. A ningú s'he li escapa que això de l'objectivitat és un criteri que està lluny de ser universal i indiscutible. Més aviat és segon com, quan, quant, què i, sobre tot, qui. Suposo que tots i estem exposats. Hi ha coses que poden tindre la seua interpretació, diferent criteri etc. Però n'hi ha que, no haurien de ser tan interpretables i motiu de benedicció acrítica. Els beneficis del dubte, generositat i benevolència amb la que compta l'ANC, pocs la poden exhibir. Estic generalitzant, clar.

    Ara no cal entrar en els diferents eslògans que en totes les campanyes i/o manifestacions convocades han fet servir i utilitzat. Segons com ha convingut, han fet anar les frases ( ara, dret a decidir, ara independentisme, ara cadena humana, ara via catalana, votarem, guanyarem....). El més clar exemple, el parlament quan la “ V “ de Carme Forcadell: “ votar, votar…..” per acabar dient que votar per a “ guanyar la independència “ ( com és lògic en una organització que el que vol és això: la independència ), Guanyar, no és votar, al menys no solament; guanyar, és guanyar…..És igual, tot val per a la causa. Ara, amb la campanya que anuncien dels 100.000 voluntaris, ( Ara és l’hora ) primer van dir que es tractava d'anar a informar porta a porta ara; que no, que aniran a escoltar, que faran una enquesta de tres minuts. Res, el que digueu, volgueu i com volgueu. Cap problema.

    Però al que volia anar a parar. Què diríem si, qualsevol partit, anés casa per casa preguntant a qui voten els seus ocupants ? Què no és això ? Per a mi, sí que és això. En la mesura que preguntaran com vols que “ sigui el ( nou ) país “, sembla evident que els qui vulguin respondre seran aquells que, en principi, estan a favor de la independència; vol dir que, ell que no hi estiguin, amb lògica, no estaran interessats en contestar, amb lo qual, ja els tenim classificats. No sé si en bons i dolents ( això no ho puc dir ) però sí en independentistes i no independentistes. A mi em sembla prou evident. Tot, això sí -i no ho dic irònicament- amb educació i bones maneres però respectant poc el principi d'anonimat i secret que han de tindre les opinions de cadascú . Que no se'em digui que qui no vulgui contestar o atendre als voluntaris o visitadors té la llibertat de no fer-ho. Només faltaria. Insisteixo: Si algú no aten als voluntaris té bastants, però bastants números de ser considerat " no afecte "

    No veig que sigui feina de l'assemblea Nacional Catalana anar preguntant al personal quin país ( nou ) volem ? ( “ per anar porta per porta a escoltar com tothom vol que sigui el nostre país…. Volem escoltar a tothom, fent la mobilització més festiva i participativa de la història… “ ) Quins són els seus somnis, arriben a dir. Per altra part, com és lògic, què té a veure el país ( nou ) que vol un votant independentista de les CUP en un votant independentista de Convergència ?. Se pot saber quin seria el destí del resultat d'esta enquesta ? Entregar-los al partit de la presidenta, Carme Forcadell ? . Sereu tot el majoritaris que volgueu ( aparentment ) però no em convenceu . I si veniu a casa, jo també en faré de preguntes.... Confio que els que m'hagin de contestar estiguin més al cas del que ha demostrat el Sr. Guiu que, al vídeo, ens diu que la llei de consultes seria aprovada ( també ) per tres diputats del PSC. Primer no té massa clar això de 2 o 3 i segon, la llei ha estat aprovada per la totalitat dels actuals 19 socialistes. Més Joan I.Elena, que també s'ho considera.

    No seré jo qui repeteixi allò de sentir-se estranger a casa, perquè no ho penso, però un cert empaita-ment si que hi ha .
    Finalment, no sé si és per felicitar-los, per l'alegria i treball indiscutible que li posen o si lamentar que, sense ells saber-ho potser, es pensin ser lo melic del món.
    Em comença a parèixer una mica messiànic, tot plegat.

    ResponElimina
  3. ...¡JUAS!,¡JUAS!,¡JUAS!..., no esteis tan "recalcitrantes" (por no decir "cagaos")..., el independentismo catalan es 100 x 100, pacifico, ya lo han demostrado en un monton de ocasiones, pero claro como sois botifleros, todas las Martas os parecen Marias, menudo rollazo que has soltado Ximo, no te asustes pero una nacion se hace de puerta a puerta, a la nueva Cataluña no te piden "de donde vienes", solo te preguntan a "donde quieres ir..."

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta